BIOGRAFIE

Het begon allemaal tijdens sail 1985. Als klein meisje was ik altijd al bij paarden en pony's te vinden. Maar toen ik tijdens de sail in 1985 de bereden politie zag, wist ik wat ik "later" wilde worden...... Uiteraard moest ik na de Havo eerst naar de politieschool. Daarna moest ik zorgen dat ik hoofdagent werd, en uiteindelijk wist ik pas na een paar sollicitaties een plekje te bemachtigen bij de paarden. Voordat ik daar terecht kwam, heb ik de nodige tijd moeten steken in het verbeteren van mijn rijtechniek. Rijden op een politiepaard, dat was wel wat anders dan zonder zadel op een shetlander door het weiland scheuren. Na vele lessen, bij vriendin Tjitske Bakker en Rienk op de Hollandse Manege, lukte dat uiteindelijk. 

Inmiddels werden mijn ambities wat groter, en kreeg ik meer interesse voor de instructie zijde van de paardensport. Ik behaalde in 2003 de Orun nivo 2 en ben daarna doorgegaan met de Orun nivo 3 allround in Ermelo. Inmiddels gaf ik 2 keer in de week les bij de Beemster-Ruiters, had ik diverse privé klanten en maakte ik zo nu en dan een paard zadelmak. Tevens begon ik zelf m'n sporen in de sport te verdienen met mijn eigen paarden, die ik onder anderen in het M springen, Z2 dressuur en Z eventing uit bracht. 

In 2005 kwam er een vacature voor instructeur bij de Beredenen, doordat de heer C. Rijpkema met pensioen ging. Deze plek was mij op het lijf geschreven, en de sollicitatie commissie kon dan ook niet om mij heen. Ik train mijn paarden privé paarden nog steeds bij de heer C. Rijpkema, hij is met betrekking tot de paarden sport een van mijn grootste voorbeelden.

In 2008 heb ik de Orun Nivo 4 allround met allemaal zevens afgerond. Rond die tijd had ik 2 paarden internationaal in de CIC* eventing lopen. Inmiddels ben ik ook eventing instructeur!

Op 19 juni 2015 ben ik moeder geworden van een prachtige zoon genaamd Quin.

Sinds maart 2018 ben ik in het bezit van  ZZ-L jury licentie dressuur.

Momenteel werk ik met veel plezier nog steeds als instructeur bij de Landelijke Eenheid beredenen Amsterdam,  geef ik op de woensdagavond dressuur les bij de Beemster Ruiters,  diverse combinaties privéles,  en op aanvraag Schriktraining. Daarnaast breng ik nog steeds paarden uit in de sport, op dit moment o.a. in de Grand Prix.

Nieuwe reacties

26.10 | 21:06

Hallo Ingrid, ik moet voor school stage lopen die ik wil doen bij de bereden politie. Weet u of dit mogelijk is? Weet u een e-mailadres die daar over gaat?

04.10 | 21:08

Hallo Ingrid u hebt een mooie site met de fjord vind ik het mooist omdat ik zelf een fjord heb daar ga ik volgend jaar een schriktraining mee doen waar ik sta.

10.06 | 15:31

Ook ik wil graag weten of er een open dag komt bij de beredenen in Amsterdam.

29.05 | 19:29

Je zal er wel gek van worden maar is er dit jaar ook nog een open dag van de beredenen? Alvast bedankt