Dagboek

NIEUWS 05-10-2011 tot eind 2015

Zondag 06-12-2015

PRIX ST GEORGES IN WORMERVEER:

Best spannend de eerste keer in de Lichte Tour starten. Tijdens het losrijden deed Cash super zijn best, eigenlijk een beetje teveel, waardoor de beweging teveel richting  passage gaat. Maar in de wedstrijd ring vond hij het toch wat spannend, mede door de wind die tegen het dak raasde, waardoor de beweging iets vlakker werd. Wel liet hij zich goed rijden, ik kreeg helaas 1 changement van hem kado, maar kon verder een stabiele proef neer zetten, de lessen van Manon werpen nu al hun vruchten af. Dus was erg tevreden voor de 1e keer op dit niveau. Het resultaat mocht er zijn, met 63,09% zijn we officieel Lichte Tour en Inter 1 startgerechtigd. Erg trots op mijn pas 8 jarige eigen fokproduct van Voice!!!!! 


Zondag 29-11-2015

JUREREN IN BENNINGBROEK:

Vergezeld van trouwe vriendin Laura, dit keer als schrijfster, ging ik deze zondagmiddag gezellig het B, L1 en L2 jureren bij de NKR. Het stormde buiten verschrikkelijk, derhalve trad er bij een hoop combinaties toch wat spanning op. Erg jammer. Ook waren er een aantal afmeldingen, wat logisch is, veiligheid voor alles.


Donderdag 24-11-2015

NIEUWE BEGELEIDING:

Ik train al zo rond de 20 jaar met verschillende paarden bij Cees Rijpkema. Sinds 2012 ben ik met Cash bij Yessin Rahmouni gaan trainen en heb daar ontzettend veel geleerd. Met name het springen van de wissels gaat mij daardoor nu heel gemakkelijk af. Toch vond ik het tijd voor een nieuwe frisse blik op mijn rijden van iemand waar ik enorm tegen op kijk mbt rijvaardigheid en prestaties. Ik ben dan ook erg blij dat Manon van Hylckama Vlieg tijd heeft om mij en Cash voortaan te trainen.  


Zondag 15-11-2015

ZZ-ZWAAR BENNINGBROEK:

Deze zondag kon ik met Cash 1 proef starten op onze eigen vereniging. Ik had nog 1 punt nodig om Prix St Georges te mogen starten, dus ik voelde wel wat druk. Mijn doel was namelijk voor het einde van het jaar dit doen. De proef verliep wel zonder fouten, maar door mijn spanning liet Cash niet lekker los. Maar gelukkig was het genoeg voor 61% en een 4e prijs!!!! DUS PRIX ST GEORGES HERE WE COME!!!

Dinsdag 10-11-2015

NIEUWE AUTO:

Deze dinsdag samen met Ronald afgereisd naar Soest. Daar hebben we een Renault Koleos gekocht, om de trailer voortaan te kunnen trekken. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de Nissan x-trail die mij toch bijna 200.000 kilometer samen met mijn paarden over veilig naartoe heeft gebracht.


Zondag 08-11-2015

JUREREN WMR:

Deze zondagochtend mocht ik de B en L pony's jureren, wat toch wel een van mijn favoriete bezigheden is. Laura moest zelf starten dus was Sandra Lansue weer gezellig mee.

Dinsdag 06-10-2015

BIJSCHOLING OFFICIAL:

Ook al ben ik dit jaar geslaagd voor mijn B L jury opleiding, vind ik het toch fijn om van alles op de hoogte te blijven, er gaat toch weer veel veranderen in de proeven en ook geregeld veranderd er wat in de reglementen. Dit keer was de bijscholing dicht bij huis, in Benningbroek bij de NKR, helemaal fijn dus. Ook gezellig dat een aantal van mijn "klasgenootjes" er ook waren.

Zondag 04-10-2015

JUREREN BARSINGERHORN:

Ook al is het niet mijn favoriete locatie om zelf te rijden, is het toch wel erg leuk om bij deze mooie accommodatie te jureren.

Helaas waren er wel veel uitvallers, maar was het gelukkig toch genieten van de meeste van de combinaties die er wel waren.


Zondag 26-09-2015

JUREREN NKR BENNINGBROEK:

Vandaag was het jureren in de L1 en L2 een uitdaging bij de NKR! Opvallend waren bij meerdere combinaties de problemen in de galop! Gelukkig was er nog voldoende ruimte voor het geven van winstpunten. Laura, mijn steun en toeverlaat was weer gezellig van de partij om te schrijven.

Zaterdag 26-09-2015

SUBTOP HEILOO:

Vandaag weer heerlijk gereden in Heiloo, en het resultaat mocht er dan ook zijn. Een 4e prijs met  64% en een 3e prijs met 60,43%. Nog 1 puntje en dan mogen we Lichte Tour.

Zondag 13-09-2015

JUREREN IN DE MIDDENBEEMSTER:

Na een paar keer op wedstrijd te zijn geweest, was het weer tijd voor een rondje jureren. Dit keer gezellig bij de Beemster Ruiters. Uiteraard reden er geen leerlingen van mij in de baan, de meeste van hen rijden gelukkig hoger als de L2. Evengoed weer erg veel kwaliteit en toekomstig talent gezien. Laura was naar de Horse Event, dus dit keer was Sandra Lansue gezellig mee om te schrijven.Zaterdag 5-09-2015

SUBTOP BARSINGERHORN:

Ja hoor , weer een 3e prijs in de ZZ-zwaar, alleen fouten in de keertwendingen en pirouettes kwamen me duur te staan! 2 punten te kort voor winst!


Zaterdag 29-08-2015

WEER OP WEDSTRIJD ZZ- ZWAAR:


Twee weken geleden zou ik weer aan de start komen in Nieuw Vennep, helaas werd deze wedstrijd afgelast ivm slecht bodem. Hier baalde ik enorm van, want na een jaar geen wedstrijd gereden te hebben en al weer snel fit te zijn na mijn bevalling, had ik me hier enorm op verheugd.


Gelukkig ging de wedstrijd deze zaterdag in Velsen Zuid wel door. Mijn eerste proef was ik toch behoorlijk zenuwachtig en kreeg ik Cash niet fijn aan het lopen. Gelukkig lukte dit in de 2e proef wel en het resultaat mocht er dan ook zijn. Een mooie 3e prijs met 63,29% in een groot deelnemersveld. Dit was ook goed genoeg om in een stukje van de hoefslag genoemd te worden.


Prijswinnaars ZZ-Zwaar aan elkaar gewaagd


In de tweede ZZ-Zwaar proef was het Danielle van de Groep die de overwinning duidelijk naar zich toe trok. Dit keer behaalde ze 65,29% met Don Remo O. Ook Olivier Goede deed het net even beter dan in de eerste proef met zijn Aron en eindigde als tweede (63,57%). De derde plaats (63,29%), in het deelnemersveld met 27 combinaties, was voor Ingrid Schuitemakers-Tijms op haar Schuitemakers Cash (v. Voice). (CdB)


Zondag 23-08-2015

JUREREN:

Op zaterdag 1 augustus was ik gevraagd om de klasse B, L1 en L2 te jureren tijdens CH Midden-Beemster. Dit was nog maar 6 weken na mijn bevalling, maar door mijn voorspoedige herstel, was dit geen enkel probleem. Genoten heb ik samen met mijn schrijfstel Laura, van de geweldige combinaties die we in de ring kregen. Ik kon dan ook bijna strooien met 8ten en kon zelfs 9ens kwijt.

Op zondag 23 augustus was ik wederom gevraagd voor een CH, dit keer in Oude Niedorp. Schrijfster Laura was uiteraard weer van de partij en ook hier hadden we weer leuke combinaties in de ring.
   

Zaterdag 1 augustus 2015

LANA EN ZOCRAAT BLIJVEN SCOREN!

Nog geen 5 maanden geleden dat Zocraat naar Frankrijk is verhuisd. Inmiddels heeft hij met Lana Portejoie als teamlid deelgenomen aan het EK junioren, en hebben ze hun debuut in de Prix St George gewonnen!

Vrijdag 19-06-2015

BABY NIEUWS:

Vanmorgen om 09.37 uur is onze prachtige zoon Quin geboren!

Woensdag 17-06-2015

ZWANGERSCHAPSVERLOF:


Dit was even de laatste lesavond bij de Beemster Ruiters voor een paar maanden zwangerschapsverlof. Ik werd enorm verwend door de ouders en leerlingen.


Maandag 15-06-2015

EK:

Whoehoe! Geweldig nieuws uit Frankrijk! Lana Portejoie en Zocraat zijn geselecteerd voor het EK junioren!!!


Maandag 08-06-2015

FOTOSHOOT:

Deze maandag stond er een dikke buiken shoot op het programma. Daar kon mijn zwarte topper uiteraard niet bij ontbreken.

Zondag 24-05-2015

JUREREN:

Vandaag voor de eerste keer officieel gejureerd! Bij RV Westfrisia.  Was erg leuk om te doen, en erg gezellig dat vriendin / groom / schrijfster Laura mee was.

Zondag 10-05-2015

GOED BERICHT UIT FRANKRIJK:

Vorige maand hebben Lana en Zocraat hun debuut gemaakt bij de Junioren amateurs. En met een mooi resultaat van bijna 70%. Inmiddels zijn ze ook gespot door de Franse coach en mogen ze binnen kort op hun eerste internationale wedstrijd in Biarritz aan de start komen.

Maandag 27-04-2015

LICENTIE B-L JURYLID:

Na het behalen van mijn theorie- en praktijkexamen, moest ik ook nog twee stages lopen. Deze stages heb ik gedaan bij Femke Oost-Pauw. Na dit allemaal met goed gevolg afgesloten te hebben, kreeg ik van de KNHS officieel mijn Licentie om B-L te gaan jureren. De eerste keer staat gepland op 24 mei. Ik heb er zin in.

Donderdag 16-04-2015

GESLAAGD:

De praktijklessen van de B-L jury opleiding werden deze dag afgesloten met een praktijkexamen. Het examen was in Ermelo en bestond uit het beoordelen van 6 L2 combinaties, die proef 14 reden. Hierbij mocht je niet teveel punten per onderdeel en in totaal afwijken van de hoofdjury. Erg blij ben ik dan ook dat ik dit examen met goed gevolg heb afgesloten!.

Donderdag 12-03-2015

ZOCRAAT DEFINITIEF NAAR FRANKRIJK:

Met pijn in mijn hart brak deze dag dan toch aan. De dag dat mijn grote bruine vriend definitief naar Frankrijk vertrok.  Ik weet dat ik er iets heel moois voor terug krijg, maar ik heb mijn paarden niet voor de handel, maar om er veel mogelijk plezier mee te hebben, en er zover mogelijk mee in de sport te komen. Een beetje verzachtend zijn de omstandigheden dan ook ,dat hij van zijn nieuwe baasje zeker veel liefde gaat krijgen en uitgebracht gaat worden in de sport. Defintief afscheid nemen doet wel heel veel pijn, en ik hoop dat dit dan ook snel slijt. Lana heel veel plezier met deze topper. Au revoir Zocraat!


Zondag 01-03-2015

ZOCRAAT VERKOCHT:

Na nog geen 2 maanden te koop te hebben gestaan, geintresseerden die hem wilde hebben als, voltige- , recreatie- of para dressuur paard, geintresseerden vanuit, Engeland, Amerika, Australie en Japan, kreeg ik nu mensen uit Frankrijk. Deze mensen waren op zoek naar een goed bevestigd dressuur paard, waar het 16 jarige meisje zsm junioren mee zou kunnen starten. Na een half uur rijden, waren ze zo enthousiast, dat ze in Nederland bleven overnachten en de volgende dag weer kwamen rijden, zonder dat ik hem had voor gereden. De klik was er zeker en na de goedkeuring van hun eigen dierenarts, was de dag erna de koop rond!

Zondag 22-02-2015

DEBUUT IRENE MET ZOCRAAT IN DE L1:

Wederom een wedstrijd in Middenmeer, dus lekker dichtbij! Echter dit keer voor het eerst in de L1. Irene reed twee foutloze ontspannnen proeven, die goed waren voor twee 2e prijzen en 194 en 191 punten. Een mooie afsluiter zou later blijken.

Zaterdag 14-02-2015

REGIOKAMPIOENSCHAPPEN:

Irene had zich met Zocraat als reserve Kampioen geselecteerd voor de Regiokampioenschappen. Doordat ik in het ziekenhuis had gelegen met complicaties mbt mijn zwangerschap, was de voorbereiding niet geheel volgens plan verlopen. Helaas trad er in de eerste proef wat spanning op, waardoor Irene 6e werd, wat gelukkig net voldoende was om te overkampen. In de tweede proef bleef de spanning niet weg, maar uiteindelijk werd Irene toch 5e van Noord-Holland met twee keer 65,33%.

Vrijdag 30-01-2015

THEORIE EXAMEN:

Het zal wel met mijn zwangerschap te maken hebben gehad, maar nadat ik super goed geleerd had, bakte ik er op het examen maar weinig van. Na een slapeloze nacht, omdat ik dacht dat ik gezakt was, kreeg ik gelukkig positief bericht, dat ik ruim geslaagd was.

Vanaf volgende week beginnen de praktijklessen in Wormerveer (redelijk dichtbij) olv Herman Smit. Ik heb er zin in.


Zondag 18-01-2015

COACHEN:

Deze zondagochtend begon in in Waarland met het begeleiden van "oud" leerling Estelle en haar goedgekeurde dekhengst Reekamp's Eclips in de klasse M2. Estelle werd twee keer 1e met 187 en 191 punten.


Daarna ging in door naar Middenmeer om Irene met Zocraat te begeleiden in de klasse B tijdens de Kringkampioenschappen. Irene reed echt super proeven, helaas kwam hier toch echt de smaak van de jury om de hoek kijken, waardoor ze na het overkampen de 2e positie bleef houden en Reserve Kampioen werd. Met twee 2e prijzen en 4 winstpunten mag ze nu al L1 starten!

Vrijdag 16-01-2015

TRAINERSSEMINAR 2015:

Wederom een gezellige avond met collega's aan het KNHS centrum. De training van Wim Bonhof was weer erg leerzaam en goed voor mijn licentiepunten.

Zondag 11-01-2015

RV EN PC HEERHUGOWAARD:

Erg leuk dat Irene bij mijn oude vereniging had ingeschreven om te starten. Het was niet alleen gezellig, maar de resultaten mochten er ook weer zijn. Ondanks dat Zocraat wat spoken zag in een van de hoeken, waren de proeven toch goed voor en 2e prijs met 190 punten en een 1e prijs met 197 punten. Een mooie generale voor de kringkampioenschappen.

Zondag 04-01-2015

TE KOOP:

Met pijn in mijn hart, ivm met mijn zwangerschap, heb ik helaas moeten beslissen dat een van mijn paarden verkocht wordt. Deze keuze is op Zocraat gevallen, om de simpele reden, dat hij 3 jaar ouder dan Cash is. Er staat een advertentie op marktplaats en sporthorses.Zaterdag 03 en zondag 04-01-2015

DRUK LEERLINGEN WEEKEND:

Noelle beet op zaterdag het spits af in de Z1, haar eerste proef slopen helaas wat foutjes in, maar dit maakte ze in de 2e proef goed. Toch weer met 207 een winstpunt erbij. De Z2 komt al aardig dichtbij.

Amy en Vin deden weer hun best in de M1, ondanks de spanning waren de proeven toch goed voor twee keer winst, waardoor ze nu al op de helft in de klasse zijn.

Op zondag reed collega Irene Zocraat voor het eerst in de klasse B. Irene heeft helemaal geen wedstrijd ervaring en mag dit voorlopig op Zocraat opdoen. Hun debuut was geslaagd, met 2 eerste prijzen en 197 en 204 punten ben ik heel trots op de prille combinatie.

Dinsdag 23-12-2014

BIJSCHOLING DRESSUUR:

Bij het KNHS centrum een rondje instructie bijgewoond. Deze werd verzorgd door Johan Hamminga. Leuk dat hij niet de meest "ideale"paarden had laten komen.

Zondag 30-11-2014

OBSTAKELTRAINING STAL BASTIAAN:

Tussen het overgeven en slapen door (zwanger zijn valt niet mee), kon ik nog een uurtje vrij maken voor een obstakeltraining in de Noord-Beemster. Het was dan ook er fijn dat Ronald mee was om me te assisteren. Lieve man heb ik.

Vrijdag 28-11-2014

OFFICIAL OPLEIDING:

Enige tijd geleden had ik mij ingeschreven voor de B-L jury opleiding en na het schrijven van een motivatiebrief was ik uitgenodigd voor het doen van een assessment gesprek. Afgelopen vrijdag kreeg ik de bevestiging dat ik ben toegelaten voor de juryopleiding van 2015. Ik heb er zin in.

Zondag 23-11-2014

AMY M1:

Nadat ze tijdens haar debuut al een winstpunt in de M1 had binnen gesleept, deze het deze zondag in Benningbroek nog beter. Vivinsky was gelukkig er braaf en het optreden was dan ook goed voor 187 en 193 punten met een 2e prijs in een groot startveld.!

Gefeliciteerd Amy!

Zaterdag 15-11-2014

ZWANGER!:

De reden dat ik momenteel geen wedstrijden en dergelijke meer rijdt, is omdat ik in verwachting ben van ons eerste kindje! Ik ben 25 juni 2015 uitgerekend en zal mijn paarden zo lang mogelijk blijven trainen.

   

Zondag 09-11-2014

JUREREN ONDERLINGE WEDSTRIJD:

Deze keer organiseerde vriendin Marielle de onderlinge wedstrijd bij de NKR. Normaal gesproken jureer ik daar het springen, maar bij gebrek aan animo, kon ik dit keer mijn dressuur jury skils oefenen. Ronald was gezellig mee om te schrijven.

Zaterdag 11 en zondag 12-10-2014

LEERLINGEN SCOREN WEER:

Deze zaterdag had ik me opgegeven om 3 uur te schrijven bij de Z jury. Ik ben zelf inmiddels uitgenodigd om assessment te doen voor de jury opleiding, dus toch handig om weer ff extra ervaring op te doen.

Ook leuk om te zien hoe leerling Noelle werd beoordeeld, en dat was niet mis, want zij mocht in een ruim startveld 2x de 2e prijs in ontvangst nemen met 212 en 210 punten.

De volgende dag ging het bij Amy in de L2 ook niet verkeerd, want zij kreeg 188 en 193 punten voor haar optreden.

Gefeliciteerd meiden.

Zondag 28-09-2014

DRUK WEDSTRIJDEN WEEKEND:

Deze zaterdag ging mijn man weer eens gezellig mee om te groomen. Zocraat deed erg zijn best, maar had net weer een punt te kort voor winst (wordt er moedeloos van). Cash kon beter, en ondanks groot punten verschil tussen de juryleden, toch nog 60% en 61,57%.

Laura en Noelle deden beide mee aan de Barokke Wedstrijd in Benningbroek, Noelle had er weer een mooie winstpunt bij en Laura ging er twee keer met de winst van door in de Z1 met 2x 213 punten. Toppers!

Zaterdag 20-09-2014

DEBUUT NOELLE EN DARA:

Deze zaterdag startte Noelle haar mooie fries voor de eerste keer in de Z1. Toch altijd spannend, voor het eerst in de 20-60 baan. Want die hebben we op stal niet. Dara was erg braaf, ook al verdienen de zijgangen nog wat aandacht, traden er verder geen fouten op. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Twee winstpunten en een 2e prijs!!!!

Ook vriending/groom Laura reed met haar top pony mee tussen paarden in de Z1. Helaas kreeg zij in beide proeven net geen winst.

Ikzelf was net terug van een Subtop wedstijd in Aalsmeer. Ik had Zocraat er erg fijn aan staan, maar daar dacht 1 van de juryleden helaas anders over, waardoor we 1 punt te kort kwamen voor winst. Cash liep erg op de rem, maar toch vond de jury dit wel een prettig beeld, want hij kreeg 62,89% voor zijn optreden.

Zaterdag 16-08-2014

SUBTOP VELSEN ZUID:

Deze zaterdagochtend had ik alleen Cash meegenomen voor de wedstrijd. Zocraat liep de afgelopen weken niet echt fijn, en dan heeft het niet echt veel zin op hem mee op concours te nemen. Ook ivm familie omstandigheden was mijn trainingsritme ver te zoeken en ook dat heeft invloed op de prestaties van de grote bruine.

Cash gaf tijdens het losrijden echt een waanzinnig gevoel, helaas kon ik dat niet zeggen van het gevoel tijdens de proeven. Maar toch was de eerste proef goed voor 60,43 %.

Zaterdag 19-07-2014

DEBUUT CASH IN DE SUBTOP:

Deze zaterdag startte ik twee paarde in de Subtop in Heiloo. Voor Cash was dit zijn debuut. Het was verschrikkelijk tropisch heet. Maar ondanks dat liep Cash direct zijn 1e proef 62% die goed was voor een 6e prijs. Ik heb nu gewoon twee paarden officieel ZZ-Zwaar geklasseerd. Daar ben ik best een beetje trots op.

Zondag 13-07-2014

LEERLINGEN HALEN LAATSTE PUNTEN BINNEN:

Celine kwam weer met haar leuke fjord in de M1 aan de start en niet voor nix. Want met 188 en 181 punten is ze nu M2 startgerechtigd.

Ook Noelle deed na een hele nacht ziek te zijn geweest toch nog ff haar best. Gelukkig deed haar mooie fries enorm haar best. Met 181 en 190 punten en een 1e prijs zijn de punten voor de Z1 binnen. Het stang en trens hoofdstel is al besteld, en daar gaan we zsm mee trainen.

Zondag 13-07-2014

KRINGKAMPIOENSCHAPPEN MIDDENMEER:

Deze zondag startte ik Cash voor de laatste keer in de ZZ-licht. Tijdens het losrijden voelde hij al super aan. Op het moment dat we de ring binnen kwamen begon Kür in de baan naast ons, waardoor Cash al dansend en swinnend de proef doorging. Gelukkig hoefde we door het equiscore programma niet al te lang op onze punten te wachten. Beide juryleden vonden de proef goed voor 226 punten! En later bleek dit ook goed voor de 1e prijs. Wat een mooie manier om de basissport op deze wijze af te sluiten.

Ook ben ik weer erg blij met de mooie foto's van Marielle Dekker.

Zondag 06-07-2014

SUBTOP STARTGERECHTIGD:

Deze zondag had ik wedstrijd in Nieuw-Vennep. Nog ff een keer de proeven rijden voor de kringkampioenschappen onder helaas niet al te beste omstandigheden. De rijbanen stonden helemaal blank door de enorme hoeveelheid regen. Cash was redelijk braaf, dus leverde dit de laatste punt op in het ZZ-licht en mag ook hij over naar de ZZ-zwaar.

Zaterdag 05-07-2014

KAMPIOENEN:

Deze zaterdag waren de kringkampioenschappen in Bergen voor de Beemster Ruiters. De meeste leerlingen deden mee met fantastisch resultaat!

Ylse werd Kringkampioen L1
Estelle reserve Kringkampioen L2
Merel Kringkampioen M1
Anouk Kringkampioen M2
Denise Kringkampioen Z2.

Celine reed een wedstrijd voor fjorden en werd daar Nederlands Kampioen!

GEFELICITEERD ALLEMAAL! De juf is super trots!

Zaterdag 28-06-2014

KNHS:

Deze zaterdag was er een uitgebreid trainersseminar in Ermelo. Deze werd dit keer door Anky van Grunsven gegeven. Het was een zeer leuke en leerzame dag. En weer 2 licentiepunten erbij!


Vrijdag 27-06-2014

SUBTOP LISSERBROEK:

Zo kom je nog eens ergens. De subtop wedstrijden liggen helaas niet voor het oprapen, dus het is bijna iedere keer toch weer een aardig stukje rijden. Maar de lokatie was wederom weer prachtig. Helaas vond  de jury dat niet van het optreden van Zocraat, want kwa punten hebben we een dieptepunt bereikt. Maar gelukkig was groom/fotograaf Marielle Dekker mee, dus we hebben er in ieder geval weer een paar prachtige foto's aan overgehouden.

Zondag 22-06-2014

MIDDEN BEEMSTER:

Deze zondag stond er een dressuur wedstrijd met Cash gepland. Na twee weken nauwelijks gereden te hebben niet echt een goede voorbereiding. Toch waren beide proeven goed voor een winstpunt. Nu is Cash nog 1 punt verwijderd van de Subtop!

Zondag 01-06-2014

LEERINGEN SCOREN:

Afgelopen weekend kwamen er op verschillende lokaties leerlingen in actie.

Noelle kwam met haar mooie fries in de Noord-Beemster aan de start in de M2 en behaalde en 1e prijs met 182 punten. De teller staat nu op M2+7!


Tijdens Outdoor Beukers deden de volgende leerlingen goede zaken:

Anouk sleepte in de M2 een 1e prijs met 184 punten in de wacht. En is nu M2+3.
Denis scoorde mooie punten in de Z2 en had twee 1e prijzen.
Haar zusje Merel behaald in de M1 een 3e 1e en 2e prijs en 3 winstpunten.
Estelle haalde met Paciffic haar laatste punt in de M2, en gaat nu Z starten.
Ook kwam Estelle in de L2 aan de start, en daar werd ze 2x 1e met 193 en 200 punten.

In de Beemster kwamen de volgende aan de start:

Celine werd ondanks haar gescheurde enkelbanden 2x 1e  in de M1 met 2x 188 punten.
Karlijn behaalde in de B een 1e prijs met 196 en 197 punten, en gaat nu L1 starten.

Gefeliciteerd allemaal!


Zondag 01-06-2014

OUTDOOR BEUKERS ZZ-LICHT:

Deze zondag  in de 1e proef echt een WOUW gevoel in de ZZ licht met mijn zwarte topper. Tweede proef was hij ook braaf, maar hadden we wel wat foutjes. Mijn man, groom, trainer waren ook allemaal lovend over de 1e proef! De punten in de 1e proef, 203  ???? En 217 in de 2e........  

Zaterdag 31-05-2014

MILITAIR KAMPIOENSCHAP MAARSBERGEN KLASS L:

De punten voor de M eventing zijn binnen. Na teleurstellende punten, 194, in de dressuur, 4 balken in het parcours, een glijpartij en zonder enig ritme en mooie afstanden toch nog foutloos over de finish van de cross. Helaas dus niet in de buurt van het Kampioenschap gekomen. Volgend jaar maar nog een poging wagen.

     

Zondag 18-05-2014

UPDATE LEERLINGEN:

Prive leerlingen Noelle en Amy zijn weer fanatiek wedstrijd aan het rijden. Bij Noelle staat de teller inmiddel op M2 + 6.

Amy heeft haar laatste punt in de L1 gehaald en is inmiddels overgestapt naar de L2.

Bij de BR leerlingen gaat het ook lekker.

Nancy heeft inmiddels al meerdere punten met haar grote topper in de B gehaald.

Bij Celine staat de teller inmiddels op M1+4.

Anouk gaat als een speer in de M2.
 
Estelle heeft nog maar 1 puntje nodig om de overstap naar de Z te maken.

Denise gaat weer super in de Z2, en staat bovenaan in de Lucerne cup.

Zaterdag 17-05-2014

CLUSIUS EVENT:

Deze zaterdag hadden Zocraat en ik onze eerste L cross van het seizoen. We begonnen met een nette foutloze dressuurproef. Het inspringen was niet zo een succes, maar in het parcours bleven dit keer alle balken liggen. In de cross pakte Zoc weer super aan en bleven dan ook prachtig foutloos 1 seconde binnen de tijd. Deze mooie resultaten werden aan het einde van de dag dan ook beloond met een 1e prijs!!!!


Zondag 11-05-2014

SUBTOP HEILOO:

Door de enorme regenval van afgelopen week, was deze wedstrijd helaas in het water gevallen.

Donderdag 01-05-2014

TEXELWEEKEND:

Dit weekend had ik me met beide paarden ingeschreven voor de dressuur tijdens het wel bekende Texelweekend. Ronald was mee om te groomen en we zaten op de camping met 3 leerlingen en hun moeders van de BR. Op vrijdag mocht Zocraat het spits afbijten in de ZZ-zwaar. Hij was iets gespannen, maar liet zich verder goed door de proeven heen loodsen. Helaas waren de jury leden het niet helemaal met elkaar een waardoor beide proeven goed waren voor ruim 59%. Cash begon minder braaf en ging zijn 1e proef in de ZZ-licht weer al bokkend en springend door de baan. Maar goed, de 3 proeven daarna waren goed voor dikke winst en 2 1e prijzen. Op zondag reed ik met beide paarden de Kür op muziek. Beide deden super hun best. De kür van Zocraat was goed voor dik 61% maar Cash won zijn rubriek met ruim 65%. Al met al een super geslaagd weekend. 

Zaterdag 19-04-2014

EVENTING RENSWOUDE:

Deze zaterdag wederom een balk in het springparcours, maar wel weer een fijne foutloze cross. Nu wordt het weer tijd voor een rondje L.

Zondag 12-04-2014

SUBTOP BARSINGERHORN:

Na de roze wolk van vorig weekend sta ik nu weer met beide benen op de grond! Ik denk nu echt, dat ik nooit meer met Zoc in Bardingerhorn ga starten. #overalzandspoken#
teleurgesteld.

Zondag 06-04-2014

DROOM DEBUUT:

Deze zondag had ik met Zocraat in Aalsmeer ons debuut in de Subtop. Na een nogal bijzondere voorbereiding (cross op vrijdag) liep Zocraat echt super tijdens het losrijden. Dit was binnen tussen de andere paarden, maar de proef was buiten. En het leek wel een droom, maar de grote bruine liet zich geweldig rijden, de gehele proef door!! Deze was dan ook goed voor de 6e prijs in een startveld van 30 deelnemers. En onze 1e winstpunt is een feit.


Vrijdag 4-04-2014

KNHS TRAINERSSEMINAR:

Ook ik moet mijn licentiepunten op peil houden, dus na de cross was het s'avonds door rijden naar Ermelo om een spring clinic bij te wonen.

Vrijdag 4-04-2014

EVENTING MAARSBERGEN GEUNIFORMEERD:

De eerste wedstrijd van het seizoen had ik met een rondje B HC ingeschreven om weer even rustig in te komen met mijn "dressuur" paard. Helaas hadden we 1 balkje in het springen, maar de cross liep Zocraat heerlijk foutloos door. Goed voor een 3 prijs bij de geüniformeerden.Zaterdag 29-03-2013

OBSTAKELTRAINING IN HET VELD:

Zaterdag 22-03-2014

DRESSUUR NK:

Een thuiswedstrijd met maar 1 paard, leek een makkelijke opgave. Ik had mijn handen echter vol aan Cash. In de 1e proef liet hij zich nog fijn rijden maar de tweede proef gingen we al bokkend en springend door de baan. Jury A. Hansen gaf wel complimenten voor de eerste proef en noemde Cash een paard met kwaliteit. De tweede proef vond ze jammer van de spanning, maar wel dat ik het goed had opgelost! En weer een puntje erbij (60,86%)

Maandag 17-03-2014

GEK PAARD:

Tijdens het terugbrengen naar stal, gaf zocraat aan dat hij al helemaal klaar is voor het eventingseizoen, en sprong uit zichzelf de tuin in en uit over een heg van 1.35m!!!! Gek paard.
Zondag 02-03-2014

ZZ-LICHT DEBUUT CASH:

Deze zondag had ik met Cash zijn debuut in de Midden-Beemster. Op zaterdagavond laat kwam ik er echter achter dat het de volgende morgen al was. (ik dacht dat het een week later was). Dus nogal slecht voorbereid, en weinig getraind reden we vrij ontspannend twee proeven in de ZZ-licht. Deze leverde dan ook twee winstpunten op (215 en 213).

Zondag 16-02-2014

BERKHOUT:

Noelle scoorde vandaag met haar mooie Fries Dara. Haar harde trainen werd beloond met 195 en 189 punten! M2 +3.

Gefeliciteerd Noelle!

Zondag 09-02-2014

REGIOKAMPIOENSCHAPPEN CASH:

Ik had ontzettend hard getraind voor de Regiokampioenschappen, en had dan ook enorm zin in deze thuis wedstrijd. Ook had ik inmiddels met Cash een nieuwe Kür, op muziek van James Bond.

Rond 12.00 uur was ik aan de beurt voor de proef. Cash voelde super. Echter tijdens mijn proef bleef de microfoon van de omroeper hangen, waardoor Cash diverse malen enorm schrok, en het hele galopdeel van de proef enorm gespannen liep. We hebben geprobeerd bezwaar aan te tekenen, maar kwamen van een koude kermis thuis, en moesten het doen met een 1 na laatste plaats......

Ik moest dus erg mijn best doen om me weer op te peppen voor mijn Kür. Dit lukte me gelukkig en Cash liep een super fijne Kür. Voor het eerste snapte ik het gevoel waar zoveel ruiters het over hebben. Als de beweging van je paard goed op de muziek past, is dat inderdaad genieten. Dit was de jury bij C met mij eens, want van haar kreeg ik aan het einde van mijn Kür een staande ovatie!!!

Bij de prijs uitreiking bleek dat we een mooie 5e prijs hadden met 67% en in het eindklassement opgeklommen waren naar een 8e plek (stuk beter dan 1 na laatste). Echter de verbazing kwam toen ik de protocollen las. Van de jury bij C had ik 76,25% en van de jury bij H 57,75%. Bijna 20% verschil???????? Ik denk dat we hiermee een record hebben in puntenverschil........

Zondag 09-02-2014

KRING EN REGIOKAMPIOENSCHAPPEN LEERLINGEN:

Bij de paarden kwamen Charissa en Jeska aan de start, die zich beide helaas niet selecteerde.

Bij de pony's beet, ilse met haar nieuwe topper in de klasse B, het spits af, en werd Reservekampioen!

Merel werd in de L2 2e en mocht overkampen. Hierna eindigde ze op een mooie 4e plaats. Bij Tirsa ging het helaas minder fijn, waardoor zij niet mocht overkampen.

Anouk werd in de M1 en 3e en mocht dus daarna overkampen. Waarna zij op een mooie 4e plaats eindigde in een sterk deelnemersveld. Zij zal nu de overstap naar de M2 gaan maken. Voor Estelle eindigde de dag minder leuk, want haar pony was kreupel nog voor zij aan de start kon verschijnen.

Denise sloot de dag weer prachtig af in de Z2 met een 2e plek en 63,59%. 

Zondag 02-02-2014

SUBTOP HERE WE COME:

Deze zondag was het doel om mijn laatste punt met Zocraat in de ZZ-licht te halen. En dat doel is geslaagd. Zocraat liep super en gaf een erg fijn gevoel. Dit werd beloond met een 1e en 2e prijs. Nu zijn we officieel ZZ-zwaar startgerechtigd! #zotrots#

Zondag 26-01-2014

UPDATE LEERLINGEN:

Deze zondag kwam Nancy met haar nieuwe topper voor de eerste keer aan de start in de klasse B. De grote merrie was erg braaf, en dat leverde twee 1e prijzen met 186 en 193 punten op.

Anouk had weer een mooie score in Oudkarspel, door twee keer 1e te worden in de M1 met 193 en 192 punten. Een mooie voorbereiding op de Regio.

Bij Celine staat de teller in de L2 op 11 punten en zij zal in maart de overstap naar de M1 maken.

Estelle is inmiddels M1 + 9.

Gefeliciteerd allemaal!

Zaterdag 11-01-2014

KRINGKAMPIOENSCHAPPEN BARSINGERHORN:

Helaas voor mij, vond de selectie van mijn Kring plaats in Barsingerhorn. Vooral Zocraat vind de baan daar s 'avonds erg spannend, door schaduw die veroorzaakt wordt door de gaslampen. Ik ben zelfs de donderdag voor de kring speciaal extra gaan trainen in de wedstrijd baan, maar na een uur schrok Zocraat nog steeds.

Op de zaterdag was Cash als allereerste in de Z2 aan de beurt. Hij was erg braaf,  en had maar 1 fout in zijn proef, wel was hij wat gespannen. Na de eerste proef stonden we op een mooie 4e plek. Deze plek wisten we na de Kür die bijna 64% opleverde te behouden en daarmee hebben we ons geselecteerd voor de Regiokampioenschappen.

Met Zocraat, zoals verwacht, heb ik helaas af moeten groeten door de enorme angst voor de schaduw.

Zondag 05-01-2014

DRESSUUR HEILOO ETC:

Voordat ik s 'avonds met Zocraat af reiste naar Heiloo, kwamen eerst Laura en Noelle nog in de M2 in Benningbroek aan de start. Laura had niet echt fijn gereden, maar toch haalde zij haar zo vel begeerde laatste punt binnen voor de Z1 !! Noelle was ook weer vooruit gegaan, maar helaas bleef de score net onder winst hangen.

Het werd weer een latertje, want ik hoefde pas rond 20.40 te starten. Zocraat was sinds Oud en Nieuw overal bang voor en kreeg hem zelfs in Benningbroek de bak niet meer rond zonder hulp van andere paarden. Gelukkig was Marie José Calis, zo lief om het haar topper Cristal langs de baan te stappen , waardoor ik toch twee redelijke proeven kon neerzetten. Deze waren goed voor 61,43% en een tweede prijs met 63,43%. Nog 1 te gaan en dan kunnen we de overstap naar de Subtop maken.

Zaterdag 04-01-2014

DRESSUUR NKR:

Helaas was er deze zaterdagavond geen ZZ-licht uitgeschreven op mijn eigen vereniging, dus ging ik alleen met Cash op pad. Cash was erg braaf. Momenteel rijdt ik hem weer gewoon op trens, waardoor hij weer iets losser door het lijf loopt. Het resultaat mocht er zijn. Twee 1e prijzen met 220 en 223 punten. Dus ook Cash is nu ZZ-licht startgerechtigd.

Donderdag 28-11-2013

NIEUWE OUTFIT:

Deze donderdag kon ik mijn nieuwe laklaarzen, Petrie Sublieme en Kep Italia ophalen in mijn favoriete ruitersportzaak Ooteman. Ik heb er niet lang op hoeven wachten en ze zitten als gegoten (nu nog inrijden).

Zondag 24-11-2013

PANNEPAD:

Deze zondag ff lekker een frisse neus wezen halen met mijn 3 favoriete mannen.

Zaterdag 23-11-2013

SUBTOP WEDSTRIJD BENNINGBROEK:

Zocraat 1e prijs met 62,29% en 62,57% op de Sub-Top wedstrijd in Benningbroek! Zo trots! De teller staat nu op ZZ-Licht +7.

Zaterdag 16-11-2013

ANNA PAULOWNA:

Deze zaterdag, waren beide paarden erg pittig in de proeven, wat ik niet echt gewend van ze ben, zeker niet van Cash. Ondanks dat toch erg trots op de 1e prijs van Zocraat met 218 punten in de ZZ-licht.

Woensdag 13-11-2013

TEDDYBEER ZOCRAAT:

Deze woensdag Zocraat van zijn enorm dikke vacht ontdaan. Scheren is niet mijn meest favoriete klus, aangezien ik er verschrikkelijk allergisch voor ben. Mijn man was zo lief een foto te maken van mijn prachtige outfit.....

Zondag 10-11-2013

JOYCE SCOORT WEER!

Dit keer had Joyce wedstrijd in Enkhuizen. Het trainen ging op zaterdag erg fijn en gelukkig kon ze deze lijn op de wedstrijd vasthouden. Nog 2 punten en dan mag Joyce L2 starten.

Zaterdag 02-11-2013

DRESSUUR BARSINGERHORN:

Helaas heb ik door privé omstandigheden de laatste weken weinig kunnen rijden op mijn toppers. Toch besloot ik ze mee te nemen voor een dressuur wedstrijd die al heel lang gepland stond. Aangezien ik van beide paarden niets verwachtte viel het me erg mee, dat Cash toch nog een 1e prijs en een winstpunt kreeg. Zocraat zijn optreden was echt dramatisch, maar met opbouwende kritiek van de jury, gingen we in ieder geval met een goed gevoel huiswaarts.

Zondag 27-10-2013

OBSTAKELTRAINING PSV DE LANGENBERG:

Deze zondag was ik bijna voor de hele dag geboekt om aan maar liefst 4 groepen clinic te geven. Deze clinic vond plaats op de mooie lokatie van manege Taams in Oostzaan.


Zondag 13-10-2013

LEERLINGEN:

Deze zondag kwamen Noelle en Amy beide in Benningbroek aan de start. Noelle maakte haar debuut in de M2, maar de oefeningen zoals travers zijn nog niet bevestigd. Ze had dan wel voor de eerste keer geen winst, maar kreeg evengoed een 1e prijs. Voor Amy was het de laatste keer in de klasse L1, maar ze zat niet zo lekker in haar vel en door de storm was Vivinsky erg gespannen. Voor haar dus geen winst, maar ook een 1e prijs.

Joyce kwam aan start op de friezenwedstrijd in Barsingerhorn, maar Wibrichje vond de rijbaan ook erg spannend (net als mijn paarden) waardoor ze in de eerste proef helaas 166 punten kreeg. Maar Joyce ging er in de tweede proef  voor en werd gewoon 1e met 185 punten in een pittig startveld!

Gefeliciteerd allemaal met jullie prijzen!!!

Zaterdag 12-10-2013

MIJN TOPPERS GAAN SUPER:

Deze zaterdag weer fijn een wedstrijd op mijn eigen vereniging. Cash was als eerste aan de beurt in de Z2 en deed super zijn best. Hij kreeg hiervoor 207 en 205 punten waardoor de teller alweer op Z2+6 staat!!!!

Zocraat was s'avonds als laatste aan de beurt in de ZZ-licht en hij voelde super aan. Hij bleef nu in de drafgedeeltes continue gedragen met als resultaat twee 2e prijzen en twee dikke winstpunten. Teller staat op ZZ-Licht +4.

#ergtrotsopmijnpaarden#

Zondag 6-10-2013

LEERLINGEN HALEN PUNTEN VOOR DE M2 BINNEN:

Deze zondag kwamen er weer meerdere leerlingen op verschillende locaties aan de start. Noelle haalde met 180 en 186 punten de laatste punten voor de M2 binnen in Berkhout. Anouk deed dit ook maar dan in de Purmer, werd twee keer 1e. Tirsa kwam in de Beemster aan de start in de L2, maar kon het wauw gevoel van het losrijden niet vasthouden, dus helaas net geen winst.

Zaterdag 5 en zondag 6-10-2013

DRESSUUR BARSINGERHORN:

Helaas was er geen ZZ-licht uitgeschreven, dus ging ik deze keer alleen met Cash op pad voor zijn tweede optreden in de Z2. Hij deed uiteraard weer braaf zijn ding. Nadat ik bij de jury was geroepen en ontzettend leuke opbouwende kritiek kreeg gingen we er in de tweede proef helemaal voor. Het resultaat mocht er zijn. Twee keer een 1e prijs en 215 en 221 punten!!!

Zondag was het de beurt aan Bi-Bop in de M1, maar hij was erg gespannen, waardoor er erg veel fouten ontstonden. Dus helaas geen winst. Maar ook wederom leuk commentaar van de jury onderaan de protocol.

Zaterdag 28-09-2013

Bi-Bop TE KOOP:

Sinds deze zaterdag staat Bi-Bop officieel te koop op Marktplaats en Sporthorses. Doordat ik het met mijn full-time job, prive klanten, BR lessen, clinics  en twee eigen paarden eigenlijk te druk heb, wordt hij eerder verkocht dan gepland. Mijn gezondheid gaat voor......

Vrijdag 27-09-2013

OEFENSPRINGEN MIDDEN-BEEMSTER:

Deze vrijdagavond ff met Zocraat en vriendin Laura afgereisd naar de Beemster voor twee rondjes springen. Het werd een avond om niet te vergeten aangezien een goede kennis van mij ernstig onwel werd.

Uiteindelijk toch nog twee rondjes met Zoc gedaan. Hij vond de omgeving erg spannend, maar sprong erg fijn.

Zondag 23-09-2013

LEERLINGEN SCOREN WEER!!

Deze zaterdag startte ik Bi-Bop voor de eerste keer in de M1. Hij was erg braaf, maar niet spectaculair, waardoor de score helaas net onder winst bleef. Ik werd in deze klasse wederom door een leerling verslagen, want Noelle werd met haar prachtige fries, twee keer 2e met 189 en 185 punten.

Ook leerling Amy, die naar een jaar weer voor het eerst in de ring verscheen scoorde met 2 prachtige proeven super in de L1. Zij werd twee keer 1e met 183 en 202 punten, waardoor zij nu L2 startgerechtigd is.

Joyce deed het ook weer geweldig met haar fries, zij werd in Kwadijk twee keer 2e met 181 en 187 punten.

Ook de BR leerlingen deden het weer super. Anouk werd twee keer 1e in de M1 en heeft nu 8 winstpunten. Tirsa was ook twee keer 1e in de L2 met 1 winstpunt. Estelle won ook in de M1 met twee keer 189 punten.

In de Ooteman competitie won Celine een deken in de L2, maar haar punten bleven net onder winst. Merel Klaver werd winnaar in de klasse L1 met 5 winstpunten en was dan ook de winnaar van het ZADEL!!!

Gefeliciteerd allemaal!!!

Zaterdag 22-09-2013

DRESSUUR NKR:

Deze zaterdagmiddag startte ik Cash voor de eerste keer in de Z2. Best spannend. Het waren dan ook wat rommelige proeven, maar gelukkig sprong hij alle changementen goed. Dit werd dan ook beloond met een winstpunt. Cash was dan wel de beste van de paarden in zijn klasse, maar de 1e prijs ging twee keer naar leerling Denise Klaver, die met haar pony ruim 66% en ruim 65% scoorde in de Z2!

Denise gefeliciteerd!

S' avonds was Zocraat aan de beurt, die ik voor de tweede keer in de ZZ-licht startte. Helaas was hij erg sterk, waardoor de punten net onder winst bleven hangen.

Zaterdag 14-09-2013

PRINSJESDAG:

Dit weekend geen dressuur, sgw of springwedstrijd, maar trainen met de dienstpaarden in Den Haag voor Prinsjesdag. Dit jaar reed ik mee als Adjudant van het 2e peleton. Derhalve had ik geen tijd om mijn prive paarden aandacht te geven, maar gelukkig waren mijn man en Amy zo lief mij ze allemaal te longeren. Het was weer geweldig om in zo een ceremoniele stoet met honderden paarden mee te mogen rijden.

Zondag 08-09-2013

REGIOKAMPIOENSCHAPPEN SGW TEXEL:

Deze zondag begon de dag erg nat. Maar gelukkig hoefde ik pas s'middags rond 14.00 uur te dressuren. En ongelooflijk maar waar, kwam het zonnetje bij aan komst op texel tevoorschijn. Vriendin Laura was weer gezellig mee. Zocraat was erg braaf tijdens de proef en deze was dan ook goed voor 203 punten en een 2e plaats. Helaas tijdens het springen kreeg ik een mis communicatie met de grote bruine waardoor we bijna een weigering hadden, maar het uiteindelijk alleen een balkje opleverde. Echter wist ik toen al dat het kampioenschap voor mij was verkeken. We hebben daarna heerlijk foutloos gecrost, zonder een alternatief te nemen. We hadden een paar tijdfouten en mochten een mooie 5e prijs in ontvangst nemen.


Zondag 01-09-2013

HARGEN:

Deze zondagmiddag ging ik ff lekker uitwaaien met Zocraat op het strand van Hargen, samen met Amy (Vivinsky) en Sheila (Jasmine) van Stal Dijkgrachthoeve. Er stond een pittig windje en de zee was woest, we hadden het strand dus helemaal voor ons alleen en hebben dan ook genoten van deze rit.

 

Zondag 01-09-2013

Barokke wedstrijd:

Noelle ging sinds maanden weer op wedstrijd. De eerste proef ging helaas niet zo goed :178. De tweede proef was ze wel heel tevreden,  2e van de 8 met 195! Eerste proef geen winst en de tweede proef 2 punten. Noelle was weer erg trots op Dara! En altijd leuk als de jury er bij zet: erg goed paard. De teller staat nu op: M1+6

Gefeliciteerd Noelle!!

Zaterdag 31-08-2013

LEERLINGEN PRESTEREN MOMENEEL ERG GOED:

Op de Regio was Pien reserve kampioen L springen cat. B. Sabrina was kampioen in de Klasse Z, cat. D.  Denise en haar zusje Merel waren beide Regionkampioen in de klasse Z1 en B.

Estelle heeft inmiddels haar eerste punten binnen in de klasse M1, cat. D. Celine gaat de overstap maken naar de L2 met haar mooie fjord Ybora.

Anouk is geselecteerd tijdens de pavo HTC. Zij rijdt met haar E pony succesvol in de klasse M1. 

Denise mocht  vandaag op de hippiade het goud in ontvangst nemen. Klasse Z1, categorie D/E  met 67,16%. Hieronder een stukje van de KNHS site: 

ERMELO (KNHS) - In de klasse Z1 categorie D/E ging de overwinning naar Denise Klaver met haar toppony Hagelkruis Bastiaan. De amazone realiseerde nog niet helemaal dat ze gewonnen had: “De eerste proef ging heel goed, maar over de tweede proef was ik niet helemaal tevreden. Bastiaan is een hele lieve pony, die ik zelf heb opgeleid. De laatste tijd heb ik niet anders getraind en alleen clublessen gevolgd op de vereniging. Nu ga ik mij richten op de Z2.” 

Gefeliciteerd allemaal!!!!

Zondag 18-08-2013

REGIOKAMPIOENSCHAPPEN HOOFDDORP:

Na zeer hard getraind te hebben onder begeleiding van Yessin Rahmouni, was dit de eerste keer dat ik Cash op een Regiowedstrijd uit bracht. Helaas had ik het hem er niet zo goed aan staan als tijdens de trainingen, waardoor we ergens in de middenmoot eindigde. De teller staat inmiddels op 24 winstpunten in de Z1, en volgende wedstrijd zal ik Cash dan ook in de Z2 uitbrengen.

Zaterdag 10-08-2013

Eventing Dijkgatbos:

S'ochtends ging alweer vroeg de wekker, want ik moest om 08.00 uur als eerste in de dressuur ring starten. Zocraat liep super en zette een super score neer van 213 punten, die goed vast voor een ruime koppositie.
Pas om 13.50 uur moesten we springen. Zocraat was het inmiddels zat, en sprong dan ook niet echt fijn, waardoor er 3 balken naar beneden vielen. Dus met wat gemende gevoelens ging ik de cross in. De tijd van de cross was ineens met 40 sec ingekort. Normaal gesproken is de tijd voor Zoc geen enkel probleem, maar dit keer kwamen we 40 sec buiten de tijd binnen???????? Met een ontevreden gevoel keerde ik huiswaarts, omdat ik wist dat ik mijn koppositie enorm verprutst had. Achteraf bleek ons optreden toch nog goed voor een 5e prijs.............

Zondag 04-08-2013

Zocraat en Bi bop waren aan de beurt voor een trainingsrondje in het Dijkgatbos. Bi bop nam ik mee in de tijdens de gezamelijke training, omdat het voor het hem de eerste keer was. Hij verraste me ten zeerste, en blijkt echt talent voor crossen te hebben. Ook in het rondje pakte hij  zeer fijn aan. Zocraat hoefde alleen ff een rondje te doen, aangezien hij volgende week L gaat lopen.

Zaterdag 03-08-2013

Deze zaterdag gaf ik crosstraining tijdens de oefencross in Dijkgatbos. De eerste groep bestond uit 9 pony combinaties,  waaronder een aantal bekende van de Beemsterruiters en de Noorderkoggenruiters. Ik heb echt genoten van deze combinaties.
 
Daarna was het de beurt aan 5 paarden combinaties, die erg gemakkelijk de hindernissen overwonnen. Uiteindelijk hebben alle combinaties de training met een oefenrondje succesvol afgesloten.

Zondag 28-07-2013

CLINIC IN VIERHOUTEN:

Deze zondag was ik geboekt voor een uur obstakeltraining op camping Samosa, alwaar een paardenweekend was georganiseerd.  Zeven combinaties namen deel aan de training ten overstaande van een enthousiast publiek.
 


Zaterdag 27-07-2013

CH MIDDENBEEMSTER:

Deze zaterdag werd het debuut van mij en Zocraat in de ZZ-licht. Zocraat liet zich fijn rijden, en bleef zelfs in de proeven mooi gedragen draven. De arbeids pirouette gaan nog niet zoals ze moeten, maar de changementen waren weer goed. Deze proeven werden dan ook beide beloont met ruim 60%. Daarna was het de beurt aan Cash, die ik had meegenomen voor een trainingsrondje voor de Regio. (inmiddels staat de teller op Z1 + 20). Hij liet zich weer van zijn beste kant zien en de jury, zette zelfs onder de protocol, dat ze het een erg goed paard vond. In een vrij groot deelnemersveld was zijn optreden goed voor een 2e prijs met 225 punten!! Tijdens de tweede proef heb ik door het noodweer vrijwillig de proef beeindigd.

Zaterdag 06-07-2013

KRINGKAMPIOENSCHAPPEN:

Deze zaterdag waren de zomerkampioenschappen op CH Barsingerhorn. Als eerste was Cash in de Z1 aan de beurt, die twee stabiele proeven liet zien. Daarna Cash naar huis gebracht en Zocraat opgehaald voor een proef in de Z2 en de Kür op muziek. Mijn trainer Cees Rijpkema was er om ons te helpen tijdens het losrijden. Zocraat was erg sterk, maar sprong voor het eerst alle changementen goed. Tot mijn vreugde lukte dit in de proef ook!!!! Helaas zat er tussen de proef en de Kür zoveel tijd, dat Zocraat weer terug de trailer op moest. Toen ik hem er echter af haalde, liet hij zich niet meer rijden, waardoor ik tijdens de Kür niets anders kon dan afgroeten. Wat achteraf erg jammer was, omdat Zocraat na de proef 2e stond met 216 punten! (evengoed was ik trots en blij, omdat de laatste punt voor de ZZ-licht binnen was)
De punten in de eerste proef van Cash vielen enorm tegen, maar de 3e plek in de tweede proef en een ticket voor de Regio maakte een hoop goed.

Zondag 30-06-2013

SGW VLIETLAND:

Voor de laatste keer startte ik Zocraat op een cross wedstrijd in de klasse B. Dit als voorbereiding op de Regiokampioenschappen in Wieringerwerf. Deze keer hoefde we geen dressuurproef te laten zien, wat niet zo erg was, want de bodem was er slecht aan toe. Zocraat was erg relaxed en liet zich goed rijden in het springparcours, en bleef daar mooi foutloos. Bij de vet check zat hij op een mooie 60 hartslag. Tijdens het inspringen op de cross hindernissen voelde ik voor het eerst dat Zocraat het "spelletje" nu echt gaat snappen. Tijdens de cross gaf hij dan ook een fantastisch gevoel. Wat een kick! Ondanks dat hij ff op het water had geaarzeld, voelde het als de beste cross die hij tot nu toe gelopen heeft. Ik moest zelfs weer het laatste stuk inhouden, omdat we anders veel te vroeg binnen kwamen. Wat een topper, en zijn kunsten werden beloond met een 2e prijs!!!

Zaterdag 29-06-2013

DRESSUURWEDSTRIJD IN ANNA PAULOWNA:

Deze zaterdag ging de wekker al weer vroeg. Ik had me ingeschreven voor de dressuur wedstrijd bij RAP, als voorbereiding op de Kringkampioenschappen, aangezien deze wedstrijd ook op gras is. Beide paarden gingen mee voor de training. Zocraat was als eerste aan de beurt, en had wat moeite met de erg natte bodem (hij had geen zin in natte voeten). De tweede proef ging gelukkig beter. Deze proef leverde dan ook met 208 punten een winstpunt op. Nog 1 te gaan en dan mag Zocraat ZZ-Licht starten.

Daarna mocht Cash zijn kunsten laten zien, en ook hij had moeite met de natte bodem, en een hinnikende Zocraat op de trailer. Toch liet hij zich aardig rijden. Wat goed was voor 2x een 1e prijs met 214 punten. En sloot ik deze wedstrijd met een goed gevoel af.

Ook trouwe groom/vriendin Laura had zich met Bonita ingeschreven. Ze moeten nog maar 3 punten voor de Z1. Echter Laura was net terug van vakantie dus de voorbereiding liet wat te wensen over. Derhalve bleef het resultaat net onder winst hangen.


 
 

Zaterdag 22-06-2013

OBSTAKELTRAINING IN HEEMSKERK:

Deze zaterdag was ik voor 3 groepen geboekt, door RV de Commandeurs uit Heemskerk. Erg leuk om voor deze enthousiaste vereniging een clinic te verzorgen. Ze hadden zelf een stukje in de krant laten plaatsen, om zo veel publiek te krijgen. Helaas werkte het weer niet mee. Drie uur lang heeft het onafgebroken geregend en hard gewaaid. De ruiters en menners waren er gelukkig niet minder enthousiast door. Er moet wel meer gebeuren willen deze combinaties zich uit het veld laten slaan. Ondanks het weer was het een zeer geslaagde training.


Hieronder een stukje reclame van internet:


Spectaculaire Politietraining te paard in Heemskerk
(Foto: CommandeursPR)

HEEMSKERK - Op 22 juni organiseert Rijvereniging de Commandeurs in Heemskerk een zgn. obstakeltraining voor haar leden, onder leiding van Ingrid Schuitemaker, instructrice van de bereden politie Amsterdam-Amstelland.

In een obstakeltraining wordt geoefend met o.a. wapperende vlaggen, harde geluiden en andere objecten waar paarden en hun ruiters (en menners) mee in aanraking kunnen komen als ze zich op de openbare weg bevinden. Het doel is om de paarden kennis te laten maken en te laten wennen aan deze vreemde omstandigheden. Een paard is van nature een vluchtdier en zal, als het schrikt dus geneigd zijn om te vluchten. Er is op 22 juni echter geen ontkomen aan en het beloofd dus een spannende en spectaculaire training te worden.

U bent van harte welkom om deze training bij te wonen, we hebben u misschien zelfs wel nodig om wat extra geluid te maken!

Tijd: Zaterdag 22 juni 2013, aanvang 11:00

U vindt RV de Commandeurs aan de Tolweg 21 in Heemskerk met op de achtergrond het prachtige Slot Assemburg. Kijk voor meer informatie op www.decommandeurs.nl.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 17 juni 2013

 

Maandag 17-06-2013

VADER VAN CASH WINT WEER IN DE GRAND PRIX!

Gal en Glock's Voice flikken het weer! In Rotterdam verschijnen ze voor de derde keer in een Grand Prix-proef en opnieuw komen ze als winnaars de ring uit. 

(foto: Arnd Bronkhorst)

Zaterdag 15-06-2013

OBSTAKELTRAINING PSV ENKHUIZEN:

Deze zaterdag was ik voor de 2e keer geboekt door PSV enkhuizen. Deze clinic wordt altijd gehouden in de mooie accommodatie van manege Bria.  Het animo was weer groot, want er waren genoeg inschijvingen voor 2 groepen.

Het was weer een geslaagde clinic!

Zondag 09-06-2013

KUR OP MUZIEK

Deze zondag ging ik met Zocraat voor de eerste keer officieel de Kür op Muziek rijden. Dit als voorbereiding op de Kringkampioenschappen, omdat je verplicht als tweede proef een Kür moet rijden. Ik heb voor Zocraat een Kür op Ierse muziek met een standaard choreografie. Ik de toekomst wil ik het liefste een op maat gemaakte Kür, maar dat kost tijd en geld. En aangezien de punten voor de ZZ-licht bijna binnen zijn, konden we hier beter nog ff me wachten.

Tijdens het losrijden maakte Zocraat er een potje van, hij had erg veel spanning van het waterkanon, dat in het weiland naast de rijbaan stond. Gelukkig liet hij zich tijdens de Kür aardig rijden, en bleef de proef foutloos. Maar door mijn eigen spanning reden we voor de muziek uit waardoor het geheel niet tot zijn recht kwam. Met ruim 62% was ik dan ook tevreden (vooral met 65,8% van de jury bij H)

Vrijdag 07-06-2013

NMK DRESSUUR & SPRINGEN

Deze vrijdag werd het Nederlands Militair Kampioenschap dressuur en springen in Bunschoten gehouden. Ik had me met beide paarden voor de dressuur ingeschreven. Ik zou met Zocraat ook een rondje BB springen, maar dat werd wel erg krap.

Gelukkig mocht ik als eerste met Zocraat in de Z2 starten, anders is hij helemaal over zijn toeren als ik hem alleen op de wagen laat staan, en dan laat hij zich niet lekker meer rijden. Zocraat was super braaf en liet zich erg fijn rijden, zeker in de 2e proef. Daarna was Cash aan de beurt in de Z1, die het toch erg spannend vond in de binnenbak met hele rare bordjes..... Maar evengoed waren het redelijke proeven.

Uiteindelijk mocht ik een van mijn paarden pakken voor de prijsuitreiking, want ik had met beide gewonnen!!! Zocraat zijn proeven waren goed voor 213 en 223 punten en Cash had evengoed ook nog 209 en 213!!! Super trots op mijn toppers. Zocraat hoeft nu nog maar 2 punten voor de ZZ-Licht.

Vrijdag 31-05-2013

Eventing Maarsbergen helemaal super:

Deze vrijdag ging de wekker al heel vroeg, want om kwart over negen moest ik al de dressuur proef rijden met Zocraat voor de eventing in Maarsbergen. Ik deed mee in de reguliere klasse, maar tevens reed ik mee voor het militaire kampioenschap. Helaas ging de dressuur niet zo goed als in Oudkarspel, maar met 204 punten en een voorlopige 2e plaats, was ik erg tevreden.

Daarna met Laura samen de cross gelopen, die erg werkelijk prachtig bij lag. Wel zag ik dat hindernis 3 t/m 5 wel een pittig konden worden aangezien die na een stuk in het bos, midden op een open veld lagen te glimmen..... Ook hindernis 8, voor het water, was een dikke zwarte glimmende boom, die wel eens voor problemen kon gaan zorgen.

Het springparcours ging gelukkig al wat beter als in Oudkarspel, en leverde door een balk 4 extra strafpunten op, waardoor de teller nu op 52 strafpunten stond. Toen was eindelijk de cross aan de beurt, en die gekke Zocraat pakte aan als een malle. De bovengenoemde hindernissen, vormde geen enkel probleem, sterker nog, hij trok er op aan. Wat een heerlijk gevoel! Bij het water vond hij het wel erg spannend, maar kwam alleen terug in de stap, waardoor het geen weigering was. Dit koste uiteraard wel wat tijd, maar door zijn grote galop, kwamen we precies 1 seconde onder de ideale tijd binnen.!!

De uitslag loog er niet om. Doordat velen de cross niet hadden doorstaan zonder weigeringen of tijdfouten, was ik eerste met een totaal van maar 38 strafpunten. Met een verschil van 20 punten met nummer 2!! En uiteraard ook Militair Kampioen!

Zondag 26-05-2013

Militair ruiterbewijs in GOUD:

Omdat ik 3 jaar geleden met Parceleen Militair kampioen werd, in de klasse M, tijdens SGW Maarsbergen had ik recht op het militair ruiterbewijs in goud. Tegenwoordig moet je dan ook het Militair Standaard hebben behaald. Dus deze zondag vertrok ik al vroeg met vriendin Laura naar de bereden politie van Haaglanden, om daar een proef met getrokken sabel te rijden, en een theorie examen te doen. Ik heb de proef op het dienstpaard Tierelier en theorie met goed resultaat afgesloten, waardoor ik nu eindelijk in het bezit ben van het Militaire Ruiterbewijs in GOUD!!

Zaterdag 25-05-2013

Handelspaard Bi-Bop:

Deze zaterdag ben ik met Constant naar het oosten van het land afgereisd, om een paard op te halen. Het is een 7 jarige bruine ruin, van ongeveer 1.70 hoog afstamming Casantos x Boreas. Hij is M springen maar, heeft een half jaar nix gedaan. Dus voorlopig ga ik hem trainen, en daarna zal hij verkocht worden.

Zondag 19-05-2013

Eventing Oudkarspel:

Dit was de eerste cross wedstrijd van het seizoen met Zocraat. Derhalve startte we in de B, om het seizoen rustig op te bouwen. Na de dressuur stonden we 3e met 197 punten. Ik was erg tevreden over de dressuurproef van de grote bruine (echter iets teleurgesteld over de punten). Daarna was het springparcours aan de beurt, hier vielen helaas 2 palen naar beneden, waardoor er weer 8 strafpunten bij kwamen. Uiteindelijk mochten we dan rond 12.20 uur de cross in. Zocraat deed het super, en trok zelfs enorm aan, waardoor ik hem het laatste deel wat in moest houden, omdat we anders te snel binnen zouden komen. Resultaat was een foutloze cross binnen de tijd. Omdat de cross achteraf toch niet zo makkelijk bleek te zijn en met name hindernis 11 de grote scheidsrechter bleek te zijn, mochten we in Ring 2 de 3e prijs in ontvangst nemen!

Zondag 21-04-2013

Barokke wedstrijd NKR:

Noelle kwam deze wedstrijd weer in actie in de M1. Ook vriendin en trouwe groom Laura reed met haar pony mee in de M2. Noelle werd twee keer 1e met 189 en 187 punten. Ook Laura kon er weer een puntje bij optellen, de Z1 komt in zicht!

Zaterdag 20 en zondag 28-04-2013

Crosstraining met Zocraat in Lelystad:

Deze zaterdag en zondag stonden er twee trainingen van Roxana Graman op het programma. Ik heb me met Zocraat weer voor een aantal eventing wedstrijden ingeschreven, dus dan moet er wel op dit vlak getraind worden. Aangezien Zocraat niet de grootste held is, had is er niet al te grote verwachtingen van. Maar wonder boven wonder pakte hij super aan, en hebben we twee keer heerlijk getraind.Zaterdag 13 en zondag 14-04-2013

Dressuur NKR:

Deze zaterdag startte ik alleen Zocraat in de Z2, Cash ben ik voorlopig met hulp van Yessin Rahmouni aan het door trainen voor de kampioenschappen. Zocraat was in zijn eerste proef erg braaf. De tweede proef leek hij een totaal ander paard, waardoor ik besloot af te groeten. Voor de eerste proef konden we er toch weer een winstpunt bij optellen.

Leerling Noelle kwam zondag met haar mooie fries in actie in de M1, en ook zij kon er weer een winstpunt bij optellen.

Zondag 24-03-2013

Clinic obstakeltraining in Zandvoort.

Deze zondag was ik gevraagd om een clinic te geven op manege de Baarshoeve. Dit was aan een groep ruiters met eigen paarden en een groep ruiters op manege paarden. Op zich best een uitdaging, omdat de meeste van de ruiters voor het eerst op het betreffende paard reden. Dit leverde uiteraard de nodige spanning op, maar uiteindelijk hebben alle combinaties de obstakels veilig kunnen nemen.

Zaterdag 23-03-2013

Dressuur in Benningbroek.

Deze zaterdag startte ik Cash voor de laatste keer voorlopig in de klasse Z1. Ik ga hem tot de kringkampioenschappen door trainen, en las dus voor de 6 jarige zwarte even een wedstrijdpauze in. Hij deed het weer erg braaf en mocht in een groot deelnemersveld wederom een 1e prijs met 223 punten en een 2e prijs met 218 punten in ontvangst nemen.

De grote bruine Zocraat deed ook weer erg zijn best, helaas bleef voor de zoveelste keer de winst net uit.

Ook mijn leelingen deden het weer goed in Benningbroek. Lisanne reed haar laatste wedstrijd in de L1 met Action, en kon er weer twee winstpunten bij optellen. Noelle maakte haar debuut met Dara in de M1, en mocht hiervoor 1 winstpunt in ontvangst nemen.

Zondag 17-03-2013

Leerlingen hebben topweekend:

In de L1 deed Lisanne het weer super in Berkhout. Zij werd twee keer 1e met 201 en 200 punten. Noelle startte daar voor de laatste keer in de L2, en ook zij mocht 4 winstpunten in ontvangst nemen, 200 punten met een 2e prijs en 202 met een 1e prijs.

Ook BR leerlingen deden het goed. Tirsa kreeg voor haar optreden in de B 189 en 188 punten met twee 1e prijzen.  Lianne deed met de grote Cornelis ook goede zaken in de M2, want zij haalde de laatste twee wintspunten met twee 1e prijzen en is nu Z1  startgerechtigd!

Gefeliciteerd allemaal!

Zondag 17-03-2013

Clinic obstakeltraining in Middenmeer:

Op deze helaas niet windstille dag, gaf ik een obstakeltraining in Middenmeer. Dit was op de stal van Janine (die de stallen van mijn privepaarden doet). Er reden / liepen 9 combinaties mee, maar door de harde wind was dit niet een geheel vloeiende training. Wel heb ik meerdere combinaties tips geven waar ze met hun paard/pony aan kunnen werken, om hem toch wat meer "bom"proef te krijgen.

Zaterdag 16-03-2013

Indoor Brabant:

Deze zaterdag was ik lekker aan het genieten van de paardensport, maar dit keer op de tribune van indoor Brabant. Erg genoten van de Kur op Muziek, de Derby en niet te vergeten het prachtige afscheid van Salinero.


Zondag 10-03-2013

Na pieken krijg je dalen.......

Dressuur is en blijft helaas een jurysport. Deze zondag reed ik als eerste met Zocraat in de Z2. Mijn eerste proef gaf een echt goed gevoel. In de tweede proef zaten een paar foutjes, maar zeker de changementen waren erg goed. Daarna was Cash in de Z1 aan de beurt, en die liet zich in de tweede proef in de galop niet fijn rijden, waardoor er zeer grove fouten ontstonden. Tot mijn verbazing had ik voor de proef (de laatste) die mij het slechtste gevoel gaf een winstpunt en kwamen de andere proeven niet een in de buurt van een punt?????
Bij Cash staat de teller inmiddels op Z1 + 10.

Zaterdag 09-03-2013

Obstakeltraining bij RV en PC Heerhugowaard:

De training in 2012 was er goed bevallen, dehalve was ik deze keer weer geboekt om aan twee groepen de training te geven. Deze training werd vooraf gegaan door de jaarvergadering, waardoor er gezellig veel publiek aanwezig was. Het is altijd weer leuk om tijd door te brengen op mijn oude vereniging. Alle 13 combinaties deden het goed en hebben alle obstakels overwonnen!.

Vrijdag 01-03-2013

Middenmeer dressuur:

Helaas had Zocraat deze vrijdag weer eens ouderwets last van spanning (waarom weet niemand) Cash deed het erg braaf. De prijsuitreiking waa in handicap, waardoor ik met Zocraat twee keer een 3e prijs had met 203 en 207 punten. En kleine Cash had de grote bruine verslagen en was twee keer 2e met twee keer 207. Mijn mannen doen het goed!

Zondag 24-02-2013

Dikke winst voor leerlingen:

Deze zondag startte Lisanne met Action DN in Blokker in de L1. Na een wedstrijd pauze deden zij goede zaken. Lisanne kreeg twee keer 202 punten voor haar optreden echt mocht hiervoor een 1e en 2e prijs in ontvangst nemen.

Ook BR leerlingen Anouk en Tirsa deden het goed in de Wormer. Anouk scoorde in de L2 190 en 186 punten. Tirsa kreeg in de B een 1e prijs met 194 punten en een tweede prijs met 184 punten.

Gefeliciteerd allemaal!

Zaterdag 23-02-2013

Topscore Cash in de Z1!

Deze zaterdagavond had ik mijn paarden in Barsingerhorn ingeschreven. Deze prachtige lokatie levert bij mijn paarden altijd de nodige spanning op, derhalve had ik ingeschreven voor een trainingsronde. Deze training pakte echter super uit, want beide paarden mochten twee 1e prijzen in ontvangst nemen. Zocraat zijn optreden in de Z2 was goed voor 207 en 209 punten. Cash deed er echter een schepje bovenop, want hij kreeg 215 en 222 punten  (65,29 %) voor zijn dressuur kunsten.

Zondag 17-02-2013

Eerste winstpunt Zocraat in de Z2 is een feit:

Deze zondag startte ik mijn paarden weer eens in de Midden-Beemster. Zocraat was als eerste aan de beurt en liep best fijn. Helaas bleef zijn eerste proef met 1 punt onder winst hangen, maar mochten we voor de tweede proef een 1e prijs met 209 punten in ontvangst nemen.

Daarna was het de beurt aan Cash die zich in de eerste proef behoorlijk misdroeg. Hij was alleen maar bezig met Zocraat die de trailer aan het verbouwen was. Gelukkig kreeg ik hem de tweede proef beter bij de les. Cash zijn proeven waren goed voor 206 en 215 punten met een eerste prijs.

Zondag 3 en zondag 10-02-2013

Goud en Brons voor leerlingen op de REGIOKAMPIOENSCHAPPEN!

Op zondag 3  februari werd Denise Klaver met Bastiaan Regiokampioen in de klasse Z1 bij de D/E pony's.

Een week later mocht Lisette Hoogedoorn met Barqa het brons in ontvangst nemen in de klasse M2 paarden.

Gefeliciteerd meiden!

foto: Denise met BastiaanFoto: Lisette met Barqa

Zondag 03-02-2013

Debuut Cash Z1 in Berkhout.
Deze zondag was het dan zover. Eindelijk kon ik mijn kleine zwarte puppie in de Z1 starten.  Als eerste was Zocraat in de Z2 aan de beurt, die zich erg fijn op alleen een trensje liet rijden. Cash was ook erg braaf in de grote baan. Helaas traden er wel wat spanningsfoutjes in de rechtergalop op, maar toch waren de proeven beide goed voor 60%!!! Helaas werd het resultaat van Zocraat beloond met enkele punten onder winst, terwijl mijn gevoel anders zei.

Ook leerling Noelle, was met haar mooie Fries naar Berkhout afgereisd. Zij mocht in de L2 een 2e prijs met 193 punten en een 3e prijs met 188 punten in ontvangst nemen. Nog 3 puntjes te gaan en dan zullen ze hun debuut in de M1 maken.

Zondag 03-02-2013

Yessin Rahmouni wint ZZ-zwaar met Van Krack.

Na aanleiding van deze overwinning werd Yessin geintervieuwd voor een stuk in de paardenkrant. Hierbij was hij mijn hulp niet vergeten, waar ik hem erg dankbaar voor ben!

Maandag 14-01-2013

Vivinsky:

Deze maandag kreeg ik het verzoek van leerling Amy, of ik haar paard Vin tijdens haar zwangerschap zou willen door trainen. Amy wilde het liefst zelf zo lang mogelijk blijven rijden, maar haar lichaam staat dit niet toe. Vin is een 11 jarige bruine ruin van de hengst Gibraldi. Amy is momenteel 4  maanden in blijde verwachting.


Zaterdag 05-01-2013

Vakantie:

Na twee weken kerstvakantie, heb ik er ook nog een weekje wintersport aan vast geplakt. Ruim een week geboard en geskied in Oostenrijk met de buren en vrienden. Het was heerlijk, maar ook weer fijn om terug te zijn en weer met de edele viervoeters aan het werk te gaan.

Woensdag 26 en zaterdag 29-12-2012

Prive obstakeltraining wordt vervolgd:

Nadat Yessin tevreden was over de eerste obstakeltraining met Van Krack, ben ik op woensdag en zaterdag wederom naar hem toegeweest om de training te herhalen en uit te breiden. Inmiddels kon Yessin nagenoeg zonder problemen in zijn eigen bak, langs de doeken en zeilen rijden. Ook parasols vormde geen obstakel meer. Mogelijk dat de training nog een keer hervat wordt op een andere lokatie.......

In ruil voor het helpen van Yessin met zijn paard, heeft hij mij inmiddels 2 keer priveles gegeven op mij topper Cash. Yessin is er zelf een keer op gaan zitten om te voelen of het klopte wat hij zag. Het waren erg leuke en leerzame lessen. Ik zal in het vervolg met Cash bij Yessin blijven trainen.

Maandag 24-12-2012

Bijzonder verzoek:

Afgelopen woensdag kreeg ik een telefoontje van niemand minder dan Yessin Rahmouni, Marokkaans olympisch debutant dressuur 2012. Yessin belde mij ivm een nieuw paard, Van Crack, dat hij sinds drie maanden rijdt voor Stal Stouwenhof. Dit is een zeer talentvol dressuurpaard. Yessin heeft er eind november 2012 de klasse ZZ-Zwaar mee gewonnen op indoor Twente. Echter gaat dit niet zonder slag of stoten. Van Krack is nagenoeg bang voor alle borden en vlaggen die langs de kant hangen. Derhalve heeft hij mij gebeld, omdat ik op dit gebied mbt mijn werk en clinics de nodige expertise in huis heb.


Maandag 24 december ben ik naar de stal, waar Yessin zijn paarden staan, gegaan om daar prive met hem de genoemde obstakels te trainen.
 

Foto: Yessin Rahmouni met zijn Olympische topper Floresco!

Zondag 16-12-2012

Leerlingen scoren:Deze zondag kwamen er weer meerdere leerlingen aan de start. Ik was zelf even naar Benningbroek om Noelle te helpen en daarna direct door naar Middenmeer om Joyce te ondersteunen. Joyce sloot haar laatste wedstrijd in de B af met weer een winstpunt. Noelle zette twee strakke proeven neer, die beloond werden met twee 2e prijzen en 187 en 191 punten in een groot deelnemersveld.

Lizette deed in de M2 ook goede zaken met 186 en 188 punten kon ook zij er twee wintspunten bij op tellen.

Anouk kwam in de L2 aan de start en mocht twee 1e prijzen in ontvangst nemen. De teller staat nu op 4!

Gefeliciteerd allemaal!!!

Zaterdag 15-12-2012

Benningbroek:Voor de tweede keer Zocraat in de Z2 gestart. Hij was weer ouderwets bang voor een wit boeket op de bakrand, waardoor er flink wat fouten ontstonden. Toch zit er een stijgende lijn in, want we hadden nu bijna allemaal voldoendes voor de changementen. Helaas van de fouten, want met 202 en 198 punten, zaten we wel erg dicht bij een winstpunt.

Zondag 02-12-2012

Noelle in Noord-Beemster:

Noelle startte haar mooie fries Dara voor de tweede keer in de L2 bij haar eigen vereniging in de Noord-Beemster. Het weer zat niet echt mee. Tijdens de eerste proef viel er een enorme hagelbui op het dak, waardoor Dara er in galop vandoor ging. In de tweede proef kon Noelle dit gedrag voorkomen. Het resultaat was 175 en 186 punten met een tweede prijs!

Zaterdag 24 en zondag 25-11-2012

Debuut Zocraat in de Z2!

Op zaterdagavond was het voor Zocraat zijn debuut in de Z2. Deze proeven verliepen mbt de changementen niet geheel vlekkenloos, waardoor de score helaas onder winst bleef.

 

Op zaterdagmiddag moesten leerlingen Noelle en Wendy direct na elkaar in de ring aan de start komen in de klasse L2. Ik was mee om de beide combinaties te helpen met losrijden. Het stormde die dag verschrikkelijk, dus echt lekker ontspannen rijden was er niet bij. Zelfs de "brave" Rykele ging er in zijn 2e proef zomaar in een rengalop vandoor????

 

Het spookte buiten echt. Wel erg jammer voor Wendy dat dit gebeurde, want hierdoor bleef de score net onder winst hangen. Noelle deed betere zaken. Voor haar fries Dara, was dit het debuut in de L2, en ze sleepte direct twee gedeelde 2e prijzen in de wacht en twee mooie winstpunten.

 

 

Zaterdag 17 en zondag 18-11-2012


Ik had dit weekend een dressuurwedstrijd in Anna Paulowna gepland. Op zaterdagavond kwam Zocraat voor de laatste keer in de Z1 in actie. Want hij behaalde met 210 punten zijn laatste punt voor de Z2.

De zondag erna was het de beurt aan Cash, om voor de laatste keer in de M2 in actie te komen. Hij sloot deze klasse af met 187 en 199 punten en een 2e en 1e prijs in een zeer groot deelnemersveld. Cash zal ivm zijn leeftijd pas in januari 2013 zijn debuut maken in de Z1.

Zaterdag 17-11-2012

Nieuwe leerling:

Wederom heb ik een leerling met een Fries. Joyce ken ik al van heel lang geleden. Zij reed toen in de lessen bij mijn vriendin Tjitske Bakker. Mijn eerste paard Baron stond daar toen in Pension. Joyce heeft daar ook op mijn paard gereden.
Inmiddels rijdt Joyce op de Fries Wibrichje van haar schoonvader. Joyce rijdt nog in de klasse B, maar heeft de punten voor de L1 al ruim binnen.

De zondag na haar 1e les kwam ze voor de 1 na laatste keer in de klasse B  in actie. Ze sleepte twee 1e prijzen in de wacht met 182 en 190 punten!


Deze foto zit copyright op en is genomen door Barbara Born.

Zondag 11-11-2012

Leerlingen in actie:

Ook kwamen er dit weekend meerdere leerlingen aan de start. Lizette reed voor de tweede keer in de M2. Zij mocht twee 1e prijzen in ontvangst nemen en haar 1e winstpunt in deze klasse. Ook Manon had het goed gedaan in de klasse B. Zij had ook een 1e prijs en een dikke winstpunt. Op zondag kwam Noelle met haar fries voor de laatste keer in de L1 in actie. Want zij had een 2e prijs en twee dikke winstpunten. Wendy had moeite om Rykele bij de les te houden in de eerste proef, waardoor er veel spanningsfouten op traden. Ze herpakte zich goed in de tweede proef, waardoor de score veel dichterbij de winstpunt kwam.

Goed gedaan allemaal!

Zaterdag 10-11-2012

Dressuur wederom in de Midden-Beemster:

Op het laatste moment kwam er nog een plekje vrij in de Z1 dressuur wedstrijd bij de BR.  Achteraf gezien een erg mooie kans. Zocraat was braaf en kon er weer twee winstpunten bij optellen en mocht ook twee rode rozetten in ontvangst nemen.

Woensdag 31-10-2012

Update Leerlingen BR:


De leerlingen van de Beemster Ruiters gaan super. Tirsa heeft met pony Amigo inmiddels M1 gestart. Inmiddels heeft zij er een 8 jarige E-pony bij gekregen. Lianne heeft met haar paard ook de overstap gemaakt naar deze klasse en de eerste winstpunten zijn binnen. Lizette heeft haar debuut gemaakt in de klasse M2. Anouk heeft ook de eerste winstpunten binnen in de klasse L2. Sabrina heeft inmiddels ook een winstpunt in klasse L1 en is officieel Z springen.
Bij Laura staat de teller in de Z1 inmiddels op 3 winstpunten.

Ga zo door meiden!

Dinsdag 30 en woensdag 31-10-2012.

Instructeursdagen in Nunspeet:Deze dagen was ik met alle instructeurs van de Bereden Politie in Nunspeet te vinden voor een twee daagse bijscholing. Op dag 1 kregen we een dressuur clinic van grand prix ruiter Tonnie Huberts. S' avonds gingen we aan de slag met de dienstpaardproeven onder begeleiding van onze eigen instructeurs. Op dag 2 kregen we een spring clinic van niemand minder dan Wim Bonhof.

Ik heb enorm genoten van deze dagen en weer heel veel opgestoken.

Zaterdag 27-10-2012

Lisanne en Noelle toppers in Berkhout:
 

Zaterdagavond stond er een dressuurwedstrijd voor leerlingen Lisanne en Noelle op het programma in de klasse L1. Beide dames hadden zich goed voorbereid met proefgerichte lessen. De figuren zagen er dan ook goed uit. Ook liepen de paarden super braaf en actief door de baan. Dara werd in de tweede proef wel iets te heet voor het mooie, waardoor Noelle letterlijk haar handen vol had. Complimenten tijdens het losrijden waren er voor Lisanne, dat haar paard er geweldig uit zag!. De resultaten van de gereden proeven mochten er zijn. In de 1e proef had Lisanne en 3e prijs met 187 punten en was Noelle 1e met 191 punten. En in de 2e proef had Noelle een 4e prijs met 187 punten en Lisanne de 2e prijs met 188 punten in een startveld van 8 combinaties!

Gefeliciteerd met dit geweldige resultaat meiden!

Donderdag 25 en vrijdag 26-10-2012

Spijkerboorse Ruiterdagen:

Tijdens de herfstvakantie wordt er in de Midden-Beemster door RSV Spijkerboor een twee daags concours georganiseerd. Ik me voor beide dagen met Cash en Zocraat ingeschreven. Gelukkig zat het weer enorm mee, want in de Midden-Beemster moet je buiten inrijden om vervolgens indoor je proef te rijden. Cash had zich beide dagen geweldig laten zien aan de jury. Dit leverde 4 x een 1e prijs op met 193, 189, 192 en 192 punten. Tevens had hij beide dagen de hoogste score, dus hiervoor kregen ze twee enorme zakken voer! Inmiddels heeft Cash de punten voor het Z binnen, echter hij is nog te jong om in deze klasse te mogen starten. Dus nog een paar maanden geduld. Zocraat was beide dagen niet echt braaf, waardoor alle scores net onder winst bleven hangen. Maar toch zat er nog een 1e prijs in voor zijn 1e proef.


De zakken voer heb ik aan mijn trouwe groom/vriendin Laura gegeven, omdat ze ook voor deze dagen vrij van haar werk had genomen.

Zondag 21-10-2012

Jureren springen onderlinge wedstrijd:

Deze zondag was ik gevraagd om wederom de onderlinge springwedstrijd bij de NKR te jureren. Vriendin Laura organiseerd deze en had behoorlijk wat inschrijvingen. Mijn man ging gezellig mee om te schrijven.

Zaterdag 20-10-2012

Hoogste score voor Cash:

Deze zaterdag kon ik allebei mijn paarden laden voor een dressuur wedstrijd in Middenmeer. Een mooie lokatie, maar mijn paarden dachten daar niet helemaal hetzelfde over. Cash vond het enorme spandoek aan de lange zijde enorm spannend, en Zocraat vind het nog steeds vreemd als er planken naast de ring liggen. Al met al was de jury toch tevreden over de proeven. Cash was twee keer 1e met 195 en 197 punten. Zocraat zijn punten vielen ook ernorm mee, want 206 en 208 punten waren ook nog eens goed voor twee 2e prijzen. Het secretariaat had nog een speciale prijs voor de combinatie met de hoogste score van de M2 en Z1, en dat was Cash!!!! Ik mocht een mooi wedstrijd sjabrak in ontvangst nemen.

Zaterdag 13 en zondag 14-10-2012

Leerlingen en ik starten in Benningbroek:

Ik beet op zaterdagavond het spits af met Zocraat. Ik zette twee duidelijk betere proeven neer als de week ervoor. Die werden beloond met twee 3e prijzen en 210 en 212 punten.

Zaterdag kwam Lisanne als eerste aan start in de L1.  Bij Action was de aanleuning niet helemaal voor elkaar, waardoor de punten net onder winst bleven hangen. Haar moeder had te kampen met de nodige storingen in de 1e helft van de 1e proef van de L2, maar herpakte zich in het tweede deel en zo ook in haar tweede proef. Zij kon er dan ook weer een dikke winstpunt bij optellen.

Ik deed met Cash ook weer goede zaken in de M2, want we werden twee keer 1e met 195 en 194 punten.

Zaterdag 6 en zondag 7-10-2012

Teleurstellende wedstrijd in Barsingerhorn:

Dit weekend begon ik weer aan de 1e van een reeks dressuur wedstrijden die ik achter elkaar gepland heb. Duidelijk was dat Barsingerhorn voor mijn paarden nog steeds een moeilijke baan is, en ik  duidelijk mijn wedstrijd ritme miste. Zocraat was op de zaterdag weer ouderwets gespannen op het moment dat hij helemaal alleen in de baan was. De score bleef dus ruim onder winst hangen. Voor Cash waren vooral de witte hekjes een groot probleem, waardoor hij zijn laagste score ooit neerzette. Al met al een erg teleurstellende wedstrijd. Volgende keer beter......

Zondag 30-09-2012

Het was alweer even geleden dat ik met Zocraat een springwedstrijd had gereden. Dus deze zondag moest de grote bruine er weer aan geloven. Met inspringen ging hij super ontspannen door de baan. Dit was echter indoor, op het moment dat Zocraat het ruime parcours op de buitenplaat betrad, raakte hij enorm gespannen. Ik moest alle zeilen bij zetten om op de grote bruine te blijven zitten. Al kruipend en sluipend, stoppend en opzij springend kreeg ik hem toch 2 keer foutloos het BB parcours rond. Tevens kreeg ik een kopstoot van Zocraat toen hij in de afzet weigerde te springen over de facultatieve hindernis met waterbak. Derhalve ging ik toch met een ietwat ontevreden gevoel en een pijnlijke wang huiswaarts.

Woensdag 19-09-2012

Eventingmodule:

Deze woensdag heb ik mijn eventingmodule positief afgesloten met een stagedag  bij Alice Naber-Lozeman. Tevens had ik er voor mij met Zocraat even een crosslesje van Alice aan vast geplakt!

Zondag 09-09-2012

Debuut Lianne in de M1:

BR leering Lianne Visser, maakte afgelopen weekend haar debuut in de M1 met haar enorme grote 5 jarige topper Cornelis. Een beetje onzeker was ze wel over dit debuut, maar de juf had haar al ingefluisterd dat ze dat prima konden. En klaar waren ze er inderdaad voor, want met twee 1e prijzen en 193 en 191 punten was dit een super debuut. Gefeliciteerd Lianne!

Zondag 09-09-2012

Laaste punt in de M1 met Cash is binnen:

Voor de eerste keer deed ik mee aan een outdoor wedstrijd bij mijn oude vertrouwde vereniging PC en RV Heerhugowaard. De compleet nieuwe buitenbaan, voorzien van eb en vloed bodem is een weelde om in te rijden. Cash vond  echter de mooie bloembakken die er omheen stonden niet zo leuk, waardoor er wat "spannings" foutjes optraden in de eerste proef. In de tweede proef was hij de bloembakken vergeten, en konden we gelukkig de laatste punt in de M1 erbij schrijven. Over twee weken zal Cash zijn debuut in de klasse M2 maken. 

Zaterdag 08-09-2012

Laura maakt debuut met Juul in de Z1 in t' Zand:

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Laura bracht haar B pony Juul voor het eerst uit in de Z1 tussen de paarden. Compleet met hoedje en stang en trens gingen ze ervoor. Het resultaat mocht er zijn, een eerste prijs met 214 punten. Gefeliciteerd!


Woensdag 05-09-2012Update Leerlingen BR:

Na de zomervakantie was het deze woensdag weer 3 uur volle bak bij de Beemster-Ruiters. De meeste leerlingen hebben voor de zomervakantie fanatiek gestart en de resultaten mogen er dan ook zijn. Laura van Diemen gaat met haar B-pony Juul haar debuut maken in de Z1 PAARDEN!. Ze wist niet dat de punten uit haar pony tijd ook mee telden, waardoor de teller inmiddels op 21 winstpunten in de M2 staat. Lizette Hoogedoorn gaat met haar 6 jarige Barqa de overstap naar de M2 maken en zal 22 september de NK M viertal rijden. Lianne Visser gaat met de 5 jarig grote Cornelis M1 starten. Ilse rijdt inmiddels op de Z pony van Jennifer Grimm. Sabrina Strijker was Regiokampioen in de B met Jumper en gaat verder in de L1 tevens gaat zij de overstap naar het Z springen wagen.  Meiden, allemaal van harte met jullie mooie resultaten.

foto: B pony Juul met stang en trens.


Zaterdag 01-09-2012

 


400 jarig bestaan Midden-Beemster:

Dit weekend was het de Beemsterfair. Ik was gevraagd om een Demo Obstakeltraining te geven op de zaterdag. Daarvoor heb ik 4 van mijn all-round leerlingen gevraagd om hieraan deel te nemen. We hadden alleen op woensdag 29 augustus een uurtje geoefend om te kijken welke obstakels we konden laten zien, en of het wel "veilig" was. Ik moest echter een selectie maken, omdat de combinaties alle obstakels zeer dapper overwonnen. Echte goede all-rounders dus. Op zaterdag bleken de leerlingen ( en  ook de juf) toch wel erg onder de indruk van het grote evenementen terrein te zijn. Dit bleek echter geen spelbreker, want de pony's hebben geen stap verkeerd gezet. GOED GEDAAN MEIDEN! 😀

Zondag 02-09-2012

Natte voeten voor Cash:

Afgelopen zondag besloten Wendy, Tom en Lisanne met de paarden en hond naar het Dijkgatsbos te gaan. Ik besloot gezellig met hun mee te gaan, om mijn jonge "angstige" paard Cash weer een ervaring rijker te laten worden. In het bos liepen Rykele en Action DN onverstoorbaar door, maar Cash durfde niet eens door/langs de blubberpaden. Uiteindelijk door Cash bijna met zijn neus in Rykele zijn kont te zetten, overwon hij toch zijn angsten. Hij kreeg zelfs zoveel vertrouwen van de trouwe Fries, dat hij voor het eerst de waterpartij in ging. Ook voor Rykele was er een overwinning, hij was zo stoer, dat hij met Wendy (alsof hij nooit anders doet), de door Tom gebouwde dubbelsprong in één keer goed sprong. Al met al een top rit.

Zaterdag 25-08-2012

Vierde prijs, regiokampioenschappen Eventing Noord-Holland, in Wieringerwerf:

S' morgens om 09.05 stond er een L1 proef op het programma. Dit valt met toch elke keer weer tegen, om zo een proefje met een Z paard te rijden. Maar Zocraat was braaf en resultaat mocht er zijn. We begonnen de dag met een mooie 2e plaats  (204 punten, 48 strafpunten) in een groep van 38 deelnemers. Het springen is bij ons nog niet zo goed voor elkaar, en derlhalve moesten we er voor de cross 8 strafpunten bij tellen. Toch met de nodige zenuwen begon ik aan de cross, want Ronald Beukers had er echt zijn best op gedaan, om het niet te makkelijk te maken. Inmiddels waren er dan in het Z en M al de nodige combinaties gevallen en gediskwalificeerd. Voor Zocraat was dit pas zijn tweede eventingwedstrijd, en zijn debuut in de klasse L. Na veel slingeren en terug komen op "spannende" hindernissen moest ik echt alle zeilen bijzetten om met Zoc de cross foutloos en binnen de tijd uit te laten lopen. Bij hindernis 5 koos ik zelfs voor het alternatief, wat ik niet vaak heb gedaan. Het resultaat mocht er toch zijn, want we kwamen foutloos en binnen de tijd over de finisch. En derhalve bleven de strafpunten op 56 staant. Deze waren goed voor een 4e prijs en 2 winstpunten. SUPER TROTS OP ZOCRAAT!

Zaterdag 11 en zondag 12-08-2012

Oefencross Dijkgatsbos:

Op zaterdag 11 augustus heb ik in twee groepen aan 16 combinaties crosstraining geven op het crossterrein van Dijkgatsbos.

Zondag ben ik zelf met vriendin Laura,  Zocraat en Bonita aan het trainen geweest, onder begeleiding van Chantal Mechelenbrink. Dit leverde een mijlpaal op, want Mech kreeg met heel veel geduld en handige trucs, de eigenwijze Bonita voor het eerst het water in!

Zondag 05-08-2012

Crosstraining in Renswoude:

Deze zondag was het dan zover, sinds 2 jaar na de tragische afloop met Parceleen, zou ik weer trainen op het terrein van de Schalm in Renswoude. Hier had ik wat gemende gevoelens over, maar Zocraat maakte alles goed. Hij ging super, en we sloten de dag zelfs zwemmend af, in de mooie zwem vijver van de fam. Boonzaaijer.

Zondag 29-07-2012

Crosstraining met Zocraat in Ursem:

Deze zondag konden we gelukkig nog een training inhalen in Ursem, door diverse wedstrijden en de training in Dijkgatsbos, liepen we er een aantal mis. Het fijne is, dat dit terrein nog geen half uur rijden is. Dus bijna een thuis wedstrijd. Het mooie was ook nog, dat we met maar 1 andere combinatie de aandacht van Michiel Brons hoefde te delen. Dit was echter een M combinatie, derhalve lag het niveau van de training een stuk hoger dan we normaal gesproken gewend zijn, en ging niet alles geheel vlekkeloos. Al met al wel een zeer leerzame dag!

Zaterdag 28-07-2012

Concours Hippique Midden-Beemster:

Gelukkig was vriendin Laura weer van de partij, want we hadden een druk programma voor de boeg. Om 10.10 en 10.40 moest ik Z1 met Zocraat starten, daarna om 11.40 en 12.10 M1 dresuur met Cash en daarna om 12.30 met Zocraat BB springen. Het liep als een geoliede machine. En de resultaten mochten er zijn. Cash had een 1e prijs met een persoonlijk record van 207 punten (in de andere baan 176????) en Zocraat mocht er ook weer twee wintpunten bijschrijven. Tevens had ik met Zocraat fijn gesprongen waar we zelfs een 3e prijs voor in ontvangst mochten nemen. Toppers......

Zondag 22-07-2012

Regiokampioenschappen Dressuur in Hoofddorp:

Eindelijk een wedstrijd in de zon. Heerlijk. Zocraat was erg braaf, maar moet nog wennen aan het verzameld bewegen, dit was nog niet voldoende bevestigd tijdens deze wedstrijd om bovenin te eindigen, maar het beloofd wat voor de toekomst. Cees was er gelukkig weer om met te begeleiden. Groom/vriendin Laura moest zelf rijden, derhalve was vriendin Tamara mee om te groomen. Diverse collega's en sponsor Constant waren er om me aan te moedigen. Karin bedankt voor de mooie foto's.

Zaterdag 14-07-2012


Obstakeltraining bij PSV Enkhuizen:

Afgelopen zaterdag heb ik aan twee groepen een clinic obstakeltraining gegeven in Andijk. Ze hebben er direct een feestelijke dag van gemaakt, want de training werd afgesloten met een bbq. 

Zondag 08-07-2012

Kringkampioenschappen in Barsingerhorn:

Ik had twee ijzers in het vuur om me te selecteren voor de Regiokampioenschappen. Met Cash reed ik in de M1 en met Zocraat in de Z1. De omstandigheden waren verschrikkelijk. Onafgebroken kwam de regen met bakken de lucht uit. Het gras was te lang en werd uiteindelijk één grote modder poel. Cash deed enorm zijn best, maar kwam niet eens in de buurt van de geselecteerden. Cees Rijpkema was er gelukkig om mij en Zocraat te begeleiden voor de Z proeven, waardoor we wonder boven wonder naar de Regio mogen. Echter als de omstandigheden weer zo zijn, blijft ik met mijn paarden thuis.

Zondag 24-06-2012

Regen, Regen en nog eens Regen!

Tijdens deze verschrikkelijke onstuimige en natte dag, kon ik nog net een klein beetje motivatie vinden om toch mijn bed uit te komen voor een rondje dressuur met mijn beide toppers. Zocraat ging best fijn ondanks het vreselijke weer, dit werd dan ook beloont met twee 2e prijzen in de Z1. Cash was echter helmaal van slag, dus hij is wel een ervaring rijker, maar ik had hem zeker een plezier gedaan, als ik hem op de wagen had laten staan.

Zaterdag 16-06-2012

Springen in de Midden-Beemster:

Deze zaterdag nam ik Zocraat mee voor een rondje springen bij de Beemster Ruiters. Het springen gaat de laatste tijd niet zo fijn meer. We begonnen dus eerst met een rondje oefen. Het waaide erg hard, en ik was niet erg te spreken over de lijnen van de parcours bouwer. Met pijn en moeite kwam Zocraat rond met 1 balkje. Daarna nog een rondje B, maar met 2 balken was dit ook niet echt een top ronde. Volgende keer beter!

Zaterdag 09-06-2012

Succesvol weekend voor BR leerlingen:

Diverse leerlingen van mij kwamen dit weekend weer aan de start in de Midden-beemster. Lianne reed haar grote Barbedos in de L1 naar 167 en 184 punten, Lizette reed ook bij de paarden in de M1 188 en 191 punten, en tot slot reed Laura haar B PONY bij de paarden in de klass M2 naar 176 en 197 punten met een 1e prijs.

Gefeliciteerd allemaal.

(foto, Laura met B pony Juul)

Vrijdag 08-06-2012

Militair Kampioenschap in Bunschoten:

Op deze dag ging de wekker al vroeg, want met Cash moest ik als eerste starten in de M1. Manlief was als groom mee, erg fijn, want we moesten eerst een  behoorlijk stuk rijden. Cash was niet fijn in de eerste proef en er traden dan ook veel fouten op. Gelukkig kon ik dit in de tweede proef herstellen. Zocraat was kort daarna aan de beurt, en dit was weer een ouderwets drama. Alle bordjes waren eng, en in de tweede proef stond hij totaal niet aan de hulpen. Gelukkig viel Cash erg in de smaak bij de jury, want we mochten toch twee 1e prijzen in ontvangst nemen, met 180 en 190 punten EN complimenten van de jury!


Zondag 03-06-2012

B&R Zocraat cross topper???

Afgelopen zondag was het dan zover. Sinds 2 jaar kon ik mij weer in mijn eventing outfit hijsen. Voor Zocraat was dit het debuut in de eventingsport. Ik had ons dan ook voor de B ingeschreven, omdat Zocraat het allemaal nogal spannend vind. De afgelopen tijd hebben we wel de nodig cross trainingen gevolgd, dus we kwamen goed beslagen te ijs. Voelde wel een beetje vreemd om een B dressuur proef te rijden. Echter met een score van 196 punten begonnen we de dag vanaf de 2e positie. Het springen ging niet helemaal lekker, en daar hadden we dan ook een balk. Echter tijdens de cross, bleek er in Zocraat een verborgen cross talent te zitten, want we reden deze geheel foutloos uit, met maar 4 tijdfouten. Wat een machtig gevoel geeft dit toch!. Uiteindelijk bleek dat ons scholings rondje beloont werd met een 2e prijs. Echt super, want achteraf bleek dat bijna de helft van de combinaties in alle klasses de finish niet haalde!Zondag 27 en maandag 28-05-2012

Even geen paarden:

Tijdens het pinksterweekend zijn er enorm veel grote concoursen en wedstrijden voor de paarden. Echter dit weekend hadden Ronald en ik een hotel geboekt in Aachen en hadden we kaarten voor de zondag op Pink Pop, waar een van onze favoriete bands (Linkin Park) speelde. Het weer was super, het hotel was goed, we hebben heerlijk gegeten en gedroken en enorm genoten van de band, die gewoon een half uur langer bleef spelen. Het was een top weekend!

Zondag 20-05-2012


Obstakeltraining in Broek in Waterland:

Met mijn trailer vol geladen met "bang maak spullen", en vriendin Laura gezellig mee, gingen we voor een zondag, vroeg op weg voor een obstakeltraining bij De Drie Merriën. Er hadden zich behoorlijk veel combinaties ingeschreven, waardoor er aan drie groepen clinic zou worden gegeven. Gelukkig werd het programma tussen door onderbroken voor een Lunch. De groepen waren in gedeeld naar leeftijd. We begonnen met de oudste deelnemers, die zo dapper waren, dat er zelfs met paraplu kon worden gereden,  en ik een nieuw "bodem" object op hun uit kon testen. Daarna was het de beurt aan de pubers, en de dag werd afgesloten met de jongste deelnemers, waarvan de jongste 9 jaar was.  Maar de jonge deelnmers werden uiteindelijk zo dapper, dat alle objecten zelf in draf en galop werden overwonnen. Uiteindelijk gingen ook alle combinaties onder de bellen door van de bellenblaas machine. Het was weer een geslaagde clinic.

Vrijdag 18-05-2012Outdoor Beukers:

Laura en ik hadden besloten een rondje springen te wagen bij Outdoor Beukers.
Voor Laura en Bonita was dit de eerste keer op zo een groot concours. Bonita (en Laura) waren dan ook wel onder de indruk van de imposante aankleding van het parcours. Maar voor een eerste keer BB gingen ze met een tevreden gevoel huiswaarts, ook al eindigde de rit op 2na laatste hindernis van het parcours.
 
Ook ik had me voor een rondje BB ingeschreven, om daarna voor het eerst met Zocraat een B parcours te springen. Het rondje BB was foutloos, ook al traden er was spanningsproblemen op doordat Zocraat werd afgeleid door de tenten, spandoeken etc... Maar in het rondje B had hij hier helemaal geen problemen meer mee, waardoor hij zelf erg sterk en heet werd. Hierdoor hadden we twee balken. Echter door de nieuwe manier van jureren, op stijlpunten, mochten we een 4e prijs in ontvangst nemen en 1 wintspunt!!!

Donderdag 17-05-2012


Dressuurwedstrijd bij de BR georganiseerd door R.V. De Vennen:

Op Hemelvaarstdag heb ik Zocraat en Cash meegenomen naar de Midden-Beemster voor een dresssuurwedstrijd. Vriendin/groom Laura, en was ook weer van de  partij. Als eerste startte ik Zocraat in de Z1, die wel iets spanning had, maar al stukken minder dan de laatste keer. Aan het einde van de proef werd ik bij de jury geroepen voor wat positieve feedback, die ook weer terug te vinden was op mijn protocol. Zocraat had het inderdaad goed gedaan, want we waren 1e met 64,4% en 2e met 59,7%.


Daarna was het de beurt aan Cash, die erg veel last had van zijn grote vriend, die de trailer aan het verbouwen was. Ook de witte hekjes en juryhokjes leverde heel veel spanning op. Gelukkig kregen we van beide juryleden de tijd om de baan te verkennen, waardoor hij zich iets beter ging laten rijden. Met Cash deed ik mee buiten de prijzen, zodat ik s'middags kon werken in Amsterdam. Maar toch namen we 3 wintspunten mee naar huis (198 en 183).

Leerlingen Anouk en Tirsa hadden zich ook ingeschreven voor deze wedstrijd. Anouk reed voor de 1e keer in de L1, maar scoorde direct met 2 winstpunten. Ook Tirsa kon er in de L2 weer een puntje bij op tellen.
Gefeliciteerd meiden!

Zondag 13-05-2012

 
Oefencross Lunteren:

Voor de tweede keer moest Zocraat er aan geloven. Oefencrossen, dit keer in Lunteren, waar een best pittig parcours staat. Vrienin Laura was gezellig mee. Het lijkt wel dat de grote bruine het echt leuk gaat vinden, want het water was nauwelijks een probleem, coffins, en zelfs de enorm hoge afsprong werd zonder aarzelen genomen. Ik heb zin in 3 juni!!!!

Zondag 06-05-2012

Jureren,springen onderlinge wedstrijd:

Deze zondag organiseerde vrienin (groom) Laura een onderlinge wedstrijd met dressuur en springen op onze eigen vereniging in Benningbroek. Het was een groot succes, want er waren enorm veel starts. In het middag deel stond het springen op het programma. Ik was gevraagd het jureren van het springen voor mijn rekening te nemen. Ronald was gezellig mee om te schrijven. Er stond een ontzettend leuk en eerlijk parcours, ontworpen door Arran Steinweg, waardoor de toch veel onervaren combinaties netjes rond konden komen.

Maandag 30-04-2012Eerste springparcours van Zocraat:

Maandagochtend was het dan zover, het eerste "echte" springparcours dat ik met Zocraat zou gaan springen. Aangezien Zoc nogal een bange poepert is, leek het mij een goed idee, om met een rondje 70 cm en daarna 80 cm te beginnen. Dan zou ik hem desnoods vanuit de draf door kunnen "drukken". Maar de grote bruine deed me enorm verbazen. Zonder ook maar het gevoel te geven te gaan weigeren, liep hij als een ervaren springer het parcours rond. Muren, planken, de dubbel, het maakte hem allemaal niets uit. Volgende keer gaan we een poging in de B wagen!

Zondag 29-04-2012


Uitwaaien op het strand:

Afgelopen zaterdag stond er een strandrit met mijn paarden op het programma, maar op het moment dat de wekker af ging, hoorde ik buiten niets anders als regen en storm. Het leek mij en mijn vriendinnen die ochtend een beter plan, om ons nog eens heerlijk om te draaien in ons bed. De rit werd verzet naar zondag middag. En ongelooflijk maar waar, de zon kwam zelfs door op het strand, waardoor het zelfs warm werd. Wij, Laura, Wietske en ik, begonnen de rit in Hargen eerst in de duinen, waarna we nog ff heerlijk gegaloppeerd hebben op het strand. Tevens was het voor Cash zijn vuurdoop in de zee. Het was een topdag, met top gezelschap!

Zaterdag 28-04-2012


Obstakeltraining PSV Hoogwoud:

Zaterdagmiddag/avond had ik bijna een thuiswedstrijd voor een clinic bij stal Hoogwoud. Voor alle leden van de vereniging PSV Hoogwoud was deze obstakeltraining georganiseerd. Ook eigenaresse Mariska reed mee.

In totaal namen er 15 combinaties deel aan de clinic verdeelt over twee groepen.

Zoals het er naar uitziet zal ik binnenkort weer op deze manege een clinic geven, maar dan voor de pensionklanten.

Zondag 22-04-2012

Cross training met Zocraat in Hernen:

Deze zondag vertrok ik voor een rit van twee uur met Zocraat achter in de trailer, onderweg naar Hernen (nabij Nijmegen), voor een cross training van Rom Vermunt.
Ik heb me ingeschreven voor deze trainingen om te zorgen dat Zocraat iets stoerder gaat worden, en wat "eelt" op zijn ziel krijgt. Maar toen ik in de auto zat, begon ik mij toch af te vragen of het wel zo een goed plan was, om twee uur te rijden, met een niet al te stoer paard voor een cross training. Maar ja, nu had ik met toch al op gegeven............

Echter toen we aankwamen, begonnen bij mij de cross kriebels al weer aardig de overhand te krijgen, want ik kwam allemaal "oude" bekenden tegen, en het terrein zag er super uit.

Ongelooflijk maar waar, Zocraat heeft maar één keer geweigerd. Verder hebben we, hagen, coffins, muren, dikke bomen, trahkeners, traktor banden, water bakken en gas tanken, zonder aarzelen overwonnen. Ik ben dan ook erg trots op de grote bruine en zie enorm uit naar de volgende training.

Zaterdag 21-04-2012

 
Obstakeltraining voor Carrousel groep in Amstelveen:

Deze zaterdag heb ik een obstakeltraining gegeven op manege Nieuw Amstelland, speciaal voor de carrousel groep. Aangezien het animo van deze groep erg groot was, werden het twee uur clinic in plaats van een uur. Het waren voornamelijk combinaties bestaande uit ruiters met manege paarden, alwaar ze binnenkort een belangrijke wedstrijd mee hebben in Blokker. Als extra voorbereiding was dus deze obstakeltraining gepland.

Alle obstakels werden nagenoeg zonder problemen genomen, waardoor deze groepen fijn zelfverzekerd naar hun wedstrijd zullen gaan.

Het enthousiastme van het publiek was enorm, en binnenkort zal er dan ook wederom een clinic plaats vinden op genoemde lokatie, maar dan voor de pension klanten.

Zondag 15-04-2012

Dit weekend kwamen er ook diverse leerlingen van mij in actie:

In Benningbroek werd Lisanne 2e en 1e in de B met haar topper Action D.N,  met 188 en 182 punten. Haar moeder deed met haar fries Rykele mee in de L1, maar bleef helaas net onder winst hangen.

In de Midden-Beemster kwam Tirsa met Amigo aan de start, voor de eerste keer in de L2, en werd direct twee keer 1e met 2 winstpunten. Ook Anouk was daar van de partij in de klasse B. Zij en Lex konden er ook weer 2 winstpunten bij op tellen. Nog 1 puntje en dan promoveren ze naar de klasse L.

Gefeliciteerd allemaal!

Zaterdag 14 en zondag 15-04-2012

Laatste indoor wedstrijd in Benningbroek:

Zaterdag middag reed ik Zocraat voor de laatste keer van dit seizoen indoor in de Z1. Tijdens het losrijden ging hij super. Echter was dit van korte duur, want toen we de ring binnen kwamen, zag hij overal weer beren en kabouters. Ik heb de proeven wel uitgereden, maar ging met een score van 57% en 55% niet echt tevreden naar huis.

Zondagavond was Cash voor de eerste keer in de M1 aan de beurt. Cash voelde heerlijk en bleef tijdens zijn proeven ook heerlijk door marcheren. In een groot en pittig deelnemersveld mochten wij de 2e prijs en 1e prijs in ontvangst nemen, met 191 en 192 punten! Topper!

Vriendin/groom  Laura reed met Bonita voor de 3e keer in de M2 tussen de paarden. Ook zij mocht 2 winstpunten in ontvangst nemen. Gefeliciteerd!

Zaterdag 07-04-2012


Obstakeltraining voor Friese Paarden 7 april 2012, Utrechtse Manege:

Afgelopen zaterdag middag heb ik op bovengenoemde lokatie aan 14 combinaties met Friese paarden een obstakeltraining gegeven. Een enorm leuk gezicht, alleen maar van die zwarte parels in de baan. Maar ook moet er gezegd worden, dat geen van de Friese paarden een enorme angst voor een obstakel had. Eigenlijk toch best een koel en stoer ras. Uiteraard liepen de paarden niet uit zichzelf over of langs de obstakels, dit kwam toch ook door de bekwame, en leergierige ruiters. Hieronder enkele reacties van de deelnemers.... 

Reacties

0#2Rene Keesman09-04-2012 12:59
Leuke en leerzame dag.
gegeven door een goede instructie.
Top!
Citeer
0#1Yvonne Lamarti08-04-2012 10:58
Geweldige middag, super leerzaam en reuze gezellig.
Bedankt voor de geweldige organisatie.


 

Woensdag 28-03-2012Woensdagavond was de 2e cursus dag voor de Module Eventing Instructeur. Na een stuk theorie over de soorten hindernissen mbt de eventing en hoe deze overwonnen moeten worden, werd er door de instructeurs aan elkaar les gegeven. Ik had voor deze training Wilma (Lupicor x Calvados) gezadeld. Met Wilma heb ik in 2007 en 2008 de derby gewonnen en was ik all-round kampioen op de Vaardigheidsdagen van Bereden Politie Nederland. Tevens heb ik met haar de Orun nivo 4 gedaan.

Zaterdag 24 en zondag 25-03-2012

Dressuur bij de NKR in Benningbroek:

Zaterdagavond was het aan Zocraat de beurt om zijn kunsten in de Z1 te vertonen. Ik heb een moment getwijfeld om HC te starten, aangezien de jury al drie keer een verliespunt had uitgedeeld. Zocraat is nog niet helemaal voor elkaar in de Z1, maar zal toch zijn meters in de baan  moeten maken, omdat hij het nog steeds moeilijk vind, om daar helemaal "alleen" te lopen. Zocraat was erg braaf en met twee keer 58%, en drie achten voor de uitgestrekte draf,  was ik dan ook erg tevreden.

Zondagmiddag was het de beurt aan leerlingen Wendy en Lisanne  in de L1 en B. Beide hadden lekker gereden,  en konden weer een winstpunt bij het totaal optellen. Gefeliciteerd meiden! 

Zondagavond kwam ik voor de laatste keer in de L2 met Cash aan de start. Hij was weer erg braaf en liep in de 2e proef erg fijn. Dit werd beloond met 182 punten en een 2e prijs, en 189 met een 1e prijs. Topper!! Over twee weken maakt Cash zijn debuut in de M1.

Zaterdag 17-03-2012

BR leerlingen springwedstrijd in de Midden-Beemster.


Tirsa met Amigo, won 2 keer de klasse B, D pony's!

Celine laat zien, dat fjorden ook heel goed kunnen springen.

Anouk reed ook een paar oefenrondjes met haar nieuwe pony. 

Lizette reed lekker een paar oefenrondjes met haar "dressuur" topper.

Ook Pien en Rocky mochten een prijs in ontvangst nemen in de klasse B, B pony's.

Maandag 13-03-2012

Module Eventing Instucteur KNHS.


Afgelopen maandag avond heb ik de eerste avond van de module Eventing Instructeur bijgewoond. Een zeer leerzame avond, waar diep op de houding en zit van de eventing ruiter werd ingegaan. Tevens kwam het eventing paard aan bod. Volgende training zal ik zelf een paard meenemen, zodat de instructeurs elkaar in deze tak van sport kunnen coachen onder leiding van Jan van Beek en / of Alice Naber-Lozeman.  Ik kijk er naar uit. De module zal bestaan uit 6 dagdelen bijscholing en een stage moment, bij een erkende evening instructeur.

Zondag 04-03-2012

Even uitwaaien op het Pannepad.

Vandaag met mijn man Ronald op Cash en ik op Zocraat een poging gewaagd tot een ontspannen buitenritje over het pannepad. Echt ontspannen werd dit niet, want Cash en Zocraat schrokken vaak en draaide steeds om. Derhalve besloten dat het een lange rit ging worden langs de koggenrandweg. Dit is een rondje van zo een tien kilometer.  Bruggen, sluizen en verkeer moesten overwonnen worden. Maar de kleine Cash ontwikkelde zich tijdens de rit als een ware held, en moest de grote bruine Zocraat bijna overal voor gaan. Het werd al met al toch een fijne rit.

Maandag 27-02-2012

Springzadels voor mijn paarden:

Vandaag kwam de zadelmaker van Divoza langs op stal, om mijn paarden van goede  passende springzadels te voorzien. Ik was al in het bezit van een zwarte Forestier, die op Parceleen was aangemeten en een Prestige die op Unity lag. Na passen en meten, werd besloten de Forestier breder te maken, zodat die goed op Cash komt te liggen. Voor Zocraat werd een nieuw, twee kleurig bruin, springzadel aangemeten, waarop ik de Prestige van Unity goed in kon ruilen. Ik ben erg gelukkig met mijn passende zadels, en ga er donderdag in de springles zeker van genieten!

Zondag 26-02-2012Winstpunten voor BR leerlingen:

Vandaag reden 2 leerlingen een dressuurwedstrijd in de Midden-Beemster. Celine reed met haar Fjord in de B. Ze was niet tevreden over haar proeven maar, had met 182 en 172 punten er toch weer een winstpunt bij. Daarna was het de beurt aan Tirsa met haar pony Amigo in de L1. Haar proeven waren goed voor 184 en 185 punten. Nog een paar puntjes en dan kan Tirsa de overstap naar de L2 maken. Gefeliciteerd meiden!

Zaterdag 18-02-2012

   

Obstakeltraining manege Molendijk in Heerhugowaard:

Vandaag was ik gevraagd om voor de rijvereniging Heerhugowaard een obstakeltraining te verzorgen. Het enthousiastme was groot, want ik was geboekt voor drie uur. Uiteindelijk hebben er in totaal 20 combinatie aan de training deelgenomen. De ruiters waren zeer enthousiast en deden goed mee. De kantine zat vol met publiek en zoals het er nu naar uitziet, zal ik in september/oktober weer op deze lokatie een training geven. Dit doe ik graag op mijn oude vereninging, vooral omdat alles super verzorgd was!!!Voor meer foto's: http://www.rvheerhugowaard.nl/foto.php?datum=18-02-2012#

Zondag 12-02-2012

Alleen met Cash naar Anna Paulowna:

Doordat Zocraat nog herstellende is, hoefde ik dit weekend maar met 1 paard op wedstrijd  (lekker rustig). Vriendin Laura was ook weer gezellig van de partij. Er stonden 2 dressuur proeven in de L2 op het programma. Ik mag Cash door zijn leeftijd pas vanaf april dit jaar in de M starten. In de eerste proef had Cash wat last van spanning, dit leverde diverse fouten in de galop oefeningen op. In de tweede proef was er bijna geen spanning meer, waardoor we maar 1 grove fout hadden. Toch waren de proeven ondanks de spanning en fouten goed voor een 2e prijs met 187 punten en een 1e prijs met 194 punten, in een startveld van 9 deelnemers. Met complimenten van de jury over het paard en een 8 voor verzorging, kennelijk viel mijn rode jasje in de smaak.

Donderdag 02-02-2011

 

Zieke Zocraat:

Op deze dag werd ik twee keer door Yvonne gebeld, dat Zocraat in zijn urine heel veel sporen van bloed had zitten. Hij zag er op dat moment nog wel erg vrolijk en gezond uit. Voor de zekerheid toch de dierenarts laten komen, om hem te onderzoeken. Tijdens het opvoelen kon de arts niets vreemds vinden, behalve dat Zocraat erg pijnlijk was in die streek, dus besloot zij hem de volgende dag te scannen. Helaas kwam er uit de scan niets naar voren, geen blaas / nier stenen. Wel plaste hij nog steeds enorm veel bloed met klonten. Inmiddels kreeg hij ook koorts en koliek aanvallen. Hierop wilde de arts hem naar de kliniek hebben, alleen werd dit door de enorme hoeveelheden sneeuw onmogelijk gemaakt. Dus besloot de arts hem zelf, met onze hulp te catheteriseren. De uitslag van de urine gaf aan, dat er geen sprake van blaasonsteking was, maar wel enorme hoeveelheden kapotte bloedcellen. Dit duidde op een trauma aan de blaas of nieren. Met antibiotica en pijnstilling, stabielliseerde Zocraat zijn toestand. Inmiddels heeft hij geen koorts meer, plast hij geen bloed meer en voelt hij zich weer de oude. Voorlopig blijft hij stappen, om het mogelijke trauma goed te laten genezen. We wachten in spanning af.....

Zondag 29-01-2012


Leerlingen:

Afgelopen weekend namen er 7 leerlingen van de Beemsterruiters in diverse klasses een dressuurwedstrijd deel.

In de Midden-Beemster reed Celine met haar fjord voor de eerste keer in de klasse B en kreeg hiervoor 177 en 188 punten. Nancy reed mee in de klasse L2, en groette in haar 1e proef voortijdig af. Maar maakte het weer helemaal goed in de 2e proef met 187 punten.Laura reed met haar B pony tussen de paarden in de M2. Zij reed maar 1 proef, maar mocht met 176 punten de 1e prijs in ontvangst nemen. Echt een super prestatie!

In Middenmeer waren de Regiokampioenschappen voor de pony's.  Anouk werd in de B knap 7e met haar nieuwe pony, en in de diezelfde klasse werd Sabrina 15e. Bo werd ook 7e in de klasse L1 en ook Lizette werd 7e in de klasse M1. Dit betekende helaas dat, ook al is de 7e plek een heel mooi resultaat tussen de vele starts, ze net niet mochten overkampen. Tirsa werd met Amigo in de klasse L1 C, Reservekampioen! 

Goed gedaan allemaal!!!!

Zondag 29-01-2012

Sietske:

Enige maanden geleden heb ik de friese merrie Sietske, voor eigenaresse Yvonne enkele maanden onder het zadel getraind. De afgelopen dagen was dan ook geen straf om weer op de fries met veel looplust te rijden.  

Zaterdag 28-01-2012

Nieuw project, heet Whisper:

Zaterdag was een lekker druk dagje aan stal. Eerst ff Zocraat getraind, puntjes op de i gezet mbt de wissels.  Daarna een half uurtje op het nieuwe paard op stal, genaamd Whisper, gereden. Whisper is een 9 jarige bruine merrie van 1.65m, en eigendom van de familie Tonneman. Voorlopig zal ik Whisper minimaal 1 keer per week rijden, zodat hun dochter Denise er fijn mee kan blijven rijden. Daarnaast zal ik Denise helpen bij haar rijden. Na Whisper was het de beurt aan Cash, waar ik vooral aan de impuls heb gewerkt. Vervolgens oude bekende, fries Sietske, nog ff getraind.   

Maandag 23-01-2012

Terug van wintersport:

Ronald en ik zijn vanmiddag rond 17.15 weer thuis gekomen. We hebben een heerlijke vakantie met veel sneeuw, zon, ski en snowboard pret gehad. Dit met dank aan buren Ted en Sanne en de kinderen. We kunnen er weer ff tegen aan.

Zondag 22-01-2012

 Eerste dresssuur wedstrijd van Lisanne met Action D.N.:

      

 Lisanne ging vandaag samen met haar moeder en hun twee paarden naar Berhout. Lisanne zou voor de eerste keer met Action in de B starten. Wendy was met haar fries Rykele als eerste aan de beurt. We hebben de laatste tijd veel aan de aanleuning gewerkt, omdat de impuls inmiddels prima in orde is. Dit werd beloont met 2e keer een 4e plaats en 183 en 180 punten. Daarna kwam Lisanne met Action in actie, die niet erg blij was, dat hij een tijd op de trailer had gestaan. Toch kon Lisanne hem goed de baan door sturen, wat twee keer een 3e plaats en 190 en 188 punten opleverde!!!!

Maandag 16-01-2012

Wintersport:

Ronald en ik vertrekken maandag voor een weekje wintersport naar Oostenrijk. Gezellig met de buren Ted en Sanne. We hebben er zin in.

Zondag 15-01-2012

Kringkampioenschap Z1 met B&R Zocraat:

Vanmorgen weer met Zocraat in de trailer onderweg voor een dressuurwedstrijd in de Z1. Dit keer voor het Kringkampioenschap. Veel verwachtte ik er niet van, omdat de voorbereiding in deze klasse voor ons ver was te zoeken. Het zou dus een proef worden, puur voor de ervaring. Helaas had Zoc toch weer de nodige spanning van de "witte" hekjes en liet zich niet lekker bewerken. Dit resulteerde in een gemiddelde van 55%, toch weer een procentje hoger......

Zaterdag 14-01-2012

Debuut Z1 B&R Zoctraat in Wormerveer:

Vandaag met beide paarden en Laura om 13.30 uur onderweg voor een lange dag naar Wormerveer. Cash was als eerste aan de beurt in de L2. Sinds een week pak ik Cash wat steviger aan in de training, waardoor hij met veel meer inmpuls door de baan gaat. Dit werd beloont door de jury met een 1e prijs en 193 punten. In de 2e proef was hij erg afgeleid, waardoor we laatse deel van de proef in passage reden. Dit leverde helaas maar 180 punten op. Rond 19.00 uur was Zocraat aan de beurt voor zijn debuut in de Z1. Op dringend verzoek van mijn instructeur, moet Zocraat veel gedragener gaan bewegen, willen we verder komen. Hier ben ik dus mee aan het werk gegaan tijdens het losrijden. In de 1e proef was hiervan weinig terug te zien in de ring, omdat Zoc weer eens gespannen was. In de tweede proef zaten hele mooie stukken, echter slopen er meer fouten in de oefeningen, waardoor we zelfs onze eerste 1 kregen!!!!  Ondanks het resultaat van 54 en 53% ,gingen we erg tevreden naar huis.

Zondag 08-01-2012

Dressuur wedstrijd bij de NKR:

Vandaag startte ik beide paarden in Benningbroek, lekker dichtbij op onze eigen vereniging. Als eerste was Cash aan de beurt in de L2. In een zeer sterk deelnemers veld zette we ons beste beentje voor. Helaas is dit nog erg wiebelig bij Cash, waardoor we af en toe slingerend door de baan gingen. Ook was ik niet tevreden over de aanleuning. Toch waren beide proeven goed voor een winstpunt. Tevensn hadden we complimenten en opbouwende kritiek van de Jury.  S'avonds kwam ik aan de start met Zocraat in de M2. Ik was ietwat gespannen, omdat ik erop gebrand was 1 puntje te halen, zodat we Z kunnen starten. Dit kwam onze proeven niet ten goede. En instructeur C. Rijpkema, was dan ook niet erg te spreken over ons optreden. Gespannen zat ik dan ook bij de prijsuitreiking. Maar de uitslag maakte alles goed, want met 184 en 182 zijn de punten voor de Z1 ruim binnen.
Vriendin / groom Laura, kwam voor de tweede keer met haar D pony Bonita aan de start in de M2, tussen de paarden. Ook zij ging erg tevreden naar huis, met 177 en 176 punten.

Dinsdag 27-12-2011

Met Cash naar de dierenarts:

Aangezien Cash sinds zijn castratie nogal cornage achtige geluiden maakt tijdens het rijden en tijdens aanvang van de training 1 of 2 keer kucht, vond ik het tijd worden voor een bezoekje aan de dierenarts.  Dus afgelopen dinsdag werden we op de VCNH verwacht bij dr Willem Bakker voor een bronchoscopie. Leuke bijkomstigheid was, dat Justin Maarse op dat moment daar stage liep. Cash gedroeg zich voorbeeldig en de bronchoscopie kon dan ook zonder verdoving uigevoerd worden. De uitslag was niet echt spectaculair. Cash heeft ietwat irritatie in de keel, wat mogelijk kan duiden op een lichte keelontsteking. Tevens heeft Cash een platte luchtpijp, een afwijking die voornamelijk bij PONIES voor komt, waar het geluid door veroorzaakt kan worden. We hebben een prednisolon kuurtje meegekregen, en als dat niet helpt, hoort deze afwijking gewoon bij Cash.....


Zaterdag 17-12-2011

Clinic bij de Alcmaria Hippix:

Afgelopen zaterdagavond heb ik voor de 4e keer een obstakeltraining gegeven op aanvraag van de Alcmaria Hippix. Deze clinic werd gehouden in de mooie accomodatie van Ronald Beukers in Oudkarspel. In totaal hadden zich 14 combinaties ingeschreven, die over 2 groepen waren verdeeld. De training liep behoorlijk gemakkelijk, aangezien het hier zeer fijne, brave paarden betrof met zeer enthousiaste, leergierige ruiters.

 

Maandag 13-12-2011

Verplaatsing Kringkampioenschappen:

Vandaag kreeg ik een email  ivm de geplande kringkampioenschappen met mijn twee toppers. De kringkampioenschappen die gehouden zouden worden in Anna Paulowna op zaterdag 14-01-2012 L2, en zondag 15-01-2012 M2, zijn op last van de KNHS naar een weekend later verschoven. Hierdoor kan ik echter niet meer deelnemen, doordat we de wintersport precies na de kampioenschappen hadden gepland. Ik zal mogelijk Zocraat proberen in de Z1 te starten in Barsingerhorn, mits alle 10 de punten binnen zijn, want ik ga nog steed voor de RUITER STER.

Zaterdag 11-12-2011

Winterbeslag voor mijn paarden:

Afgelopen zaterdag is mijn hoefsmid Marcel van de Nouwland weer bij mijn paarden geweest, om ze "winterklaar" te maken. Hij heeft onder de ijzers een rubbere zool geplaatst, zodat er met ijzers gewoon in de sneeuw gelopen kan worden, zonder dat het paard "balllen" onder zijn voeten krijgt. Ook zitten er kalkoengaten in het ijzer, zodat er stiften gedraaid kunnen worden, indien de sneeuw is aangevroren. Zie de afbeelding hieronder. Inmiddels bekapt en beslaat Marcel ook de paarden van Wendy, Lisanne en Noelle bij mij op stal.

Zondag 27-11-2011

B&R Zocraat 2x 1e in Benningbroek:

Vandaag kon ik met mijn beide paarden lekker starten op onze eigen vereniging in Benningbroek. Ook kwamen daar diverse leerlingen aan de start. Esther kwam met haar mooie schimmel als eerste in de L2 aan de start. Dit ging fijn, en werd goed beloont, door mijn eigen instructeur C. Rijpkema. Met 199 en 180 punten, kan Esther er weer 3 wintpunten bijschrijven. De M1 is nabij. Daarna kwam Sonja met haar leuke fries voor haar laatste wedstrijd aan de start. Sonja stuurde hem goed de proeven door en kon ook 3 winstpunten bijschrijven. Daarna was het de beurt aan Wendy met Rykele in de L1. Wendy was nog niet helemaal tevreden, maar kon er wel weer een winstpunt bijschrijven. Ik reed in dezelfde groep als Wendy, alleen mocht ik met Cash in de L2 starten, buiten de prijzen. Cash was erg braaf en kreeg 189 en 194 punten voor zijn eerste optreden in de L2. Topper! Daarna moest ik ff haasten om op Zocraat te stappen voor de M2. Kennelijk voelde hij mijn gehaaste gevoel, en werd enorm jolig en fris in zijn 1e proef, wat de nodige grove fouten opleverde. Na wat ontspannings oefeningen, ging het ons in de 2e proef een stuk beter af.  Onze proeven werden beloont met twee 1e prijzen  en een dikke winstpunt in de 2e proef. 

zondag 20-11-2011

Beide paarden een 1e prijs in Heerhugowaard:

Vanmorgen ging om 05.30 uur de wekker al. Niet echt mijn favoriete tijdstip (ben meer een avond mens). De paardjes waren ook nog niet echt wakker. Ben derhalve maar eerst begonnen met de hele stal hun lucerne te geven. Nadat de paardjes ingevlochten waren, was lieve vriendin Laura ook al weer om 07.00 uur van de partij. Met z'n allen vervolgens onderweg naar Heerhugowaard, voor een fijn stukje dressuur rijden. Om 08.30 was ik met Zocraat als eerste aan de beurt. Zoc was in beide proeven erg braaf, maar niet spectaculair. Toch was dit weer goed voor een 1e prijs met 184 en 180 punten, Z1 we komen eraan!!!!! Direct daarna was Cash aan de beurt. Weer had hij moeite om geconcentreerd te blijven, op deze vreemde lokatie. Al hinnekend en omkijkend probeerde ik hem door de proeven heen te sturen, wat resulteerde in een van onze mindere optredens. Toch mochten we een 1e prijs met 188 en 186 punten in ontvangst nemen. Nu hebben we ruim genoeg punten om de overstap te maken naar de L2. Toppers..... 

Woensdag 16-11-2011

Tandarts voor mijn paarden aan stal:

Vandaag kregen mijn paarden een bezoekje van tandarts, Madelon van Beek. Deze dierenarts heeft zich naast de gebruikelijke geneeskunde, gespecialiseerd in de gebitten van paarden, wat ze naast haar dagelijkse werk in de kliniek IJmond Noord doet. Madelon heeft meerdere opleidingen in de V.S. gevolgt en is voorzien van het meest moderne electrische tandheelkundige gereedschap. Nadat ze de paarden heeft verdoofd, takelt ze hun hoofd op in een speciaal daarvoor gemaakt halster en bestudeerd het gebit zorgvuldig. Bij Zocraat was er het nodige mis. Doordat zijn voortanden enorm scheef waren en een overbeet hadden, had dit zijn weerslag op de kiezen gegeven. Hierdoor had hij enorme sneeën in zijn wangen van enorme haken die op zijn kiezen zaten. Een wonder dat hij nog zo lekker in aanleuning liep. Gelukkig heeft ze alles weer recht en glad kunnen maken. Daarna was Cash aan de beurt. Ook bij hem waren er de nodige problemen aan zijn gebit. De rechterzijde leken wel de kiezen van een haai, en zat achterin een beetje pus in de wang. Aan de linkerzijde stak de 4e kies een halve cm uit, en zat er naast de 2e kies nog een stuk kies in het tandvlees, welke bloedde. Ook dit heeft ze weer mooi recht en glad gekregen, en het stukje melkkies verwijderd. Volgens Madelon zal ik morgen zeker verschil voelen in de aanleuning tijdens het rijden.

Zondag 13-11-2011

Zocraat en Cash allebei 3 winstpunten en 1e prijzen:

Vandaag met Zocraat, Cash en vriendin Laura onderweg naar Venhuizen voor wederom een dressuurwedstrijd. Met Zocraat mocht in het spits afbijten in de M2. Hij was best braaf en kreeg alleen in de 2e  proef twee grove fouten, doordat ik teveel van hem vroeg. Zijn brave optreden werd beloond met twee 1e prijzen en 199 en 191 punten, de Z komt steeds dichterbij. Daarna was Cash aan de beurt in de L1.  Ik was voor het eerst met hem op vreemd terrein, en dit gaf de nodige spanning en storingen, daardoor was de 1e proef meer overleven dan echt rijden, maar met een score van 190 punten mogen we niet klagen. In de 2e proef was hij een stuk beter bij de les en dit werd beloond met een 1e prijs en 200 punten.

Zaterdag 29-10-2011

Staluitje:

Zaterdag om 13.00 uur vertrokken we met 8 combinaties van Stal Dijkgrachthoeve naar het Dijkgatsbos, voor een fijn ritje in het mooie herfst bos. Het weer was aangenaam, en paarden en ruiters hadden er zin in. Hanneke en Noelle konden maar op 1 paard tegelijk rijden en omdat ze beide ook nog een wedstrijd dit weekend gepland hadden, bleven Donnie en Barriton thuis. Op de parkeerplaats bij het bos, stonden onze nieuwe stalgenoot Marinka met haar merrie Piona ons op te wachten, om direct bij onze buitenrit aan te sluiten. Een mooi moment om iedereen te leren kennen.

Nadat iedereen de paarden terug aan stal had naverzorgd, sloten we deze mooie dag af met een etentje in de chinees 'AH TIM ' in Obdam.

Donderdag 27-10-2011

Op televisie:

Vandaag was aflevering 4 van 'Politie te Paard' op nederland 1 te zien. Er zullen nog 6 afleveringen volgen, mocht je er één gemist hebben, dan kun je deze terug kijken op   http://beta.uitzendinggemist.nl/programmas/1058-politie-te-paard

Maandag 24-10-2011

Interview in het Bit:

De nieuwe editie van het mooie paarden tijdschrift HET BIT is uit. Hierin staat een groot artikel over "politie te paard", waarin ik geïnterviewd wordt. Het is best een leuk stuk geworden....

Zondag 23-10-2011

Winst met Zocraat in Heerhugowaard in de M2:

Vandaag met B&R Zocraat voor de 2e keer in de M2 gestart in Heerhugowaard bij manege Molendijk. Zoc was lekker ontspannen, ik ook! Wel hadden we hier en daar wat kleine foutjes...... Maar dat werd door de jury vergeven. Met maar in totaal twee onvoldoendes mochten we een 1e prijs met 196 punten en een 2e met 191 punten in ontvangst nemen. Helemaal trots op mijn topper.

Donderdag 20-10-2011

Drukke dag:

Vanmorgen met de dienstpaarden in de vrachtwagen, vanuit Ossendrecht terug gereden naar Amsterdam. Nadat we de paarden hadden gewassen en alle spullen hadden opgeruimd, eindelijk naar huis. Daar heb ik  mijn eigen paarden gelongeerd, Sietske gereden en Marlies nog ff geholpen haar jonge paard. S'avonds nog ff naar de vereniging voor de najaars vergadering, waar het afsluitend gezellig bijkletsen met mijn vriendinnen was.

Zaterdag 15 en zondag 16-10-2011

Afgelopen weekend was het behoorlijk druk op stal. Wel 7 combinaties (van de 10) hadden een dressuurwedstrijd op het programma staan. Hanneke met Don Uchello beet zaterdag avond het spits af in de ZZ-licht in Benningbroek. Ikzelf was zaterdag druk met de paarden rijden, Yvonne en daarna Marlies les geven. S'avonds kreeg ik nog wat vrienden en familie op bezoek voor mijn verjaardag van zondag. Zondag ochtend was ik als eerste aan de beurt met Zocraat voor onze eerste keer in de M2. In de eerste proef was hij best braaf en ontspannen, helaas bleven de punten net onder de winst hangen. De tweede proef ging nergens over, het leek wel of hij vliegen op zijn hele lijf had zitten, en met 171 punten mochten we dan eigenlijk niet klagen. Daarna ben ik snel op Cash over gestapt voor zijn 2e wedstrijd in de L1. Laura was er uiteraard om me voor te lezen. Wietske was er ook, en heeft Zocraat ff uitgestapt. Cash was braaf en deed gewoon wat hij moest doen. Dit werd beloond met twee 1e prijzen en 195 en 204 punten! Daarna was het de beurt aan Wendy met haar fries Rykele ook in de L1, die weer meer verbetering in de impuls toonde. Helaas bleven haar punten net onder de winst hangen. Daarna kwam de dochter van Wendy, Lisanne, aan de start voor haar tweede wedstrijd in de B. Zij mocht twee 2e prijzen in ontvangst nemen en een winstpunt. Noelle was inmiddels ook in Benningbroek en startte haar schimmel Barriton voor de 3e keer in de klasse B. Dit ging weer erg fijn, en ze mocht dan ook de 2e prijs met 188 punten en 1e prijs met 197 punten in ontvangst nemen. Daarna vertrokken Hanneke en Tamara naar Oudkarspel om hun merrie's Bathseba en Nicky in de M1 en M2 te starten. Hanneke was erg tevreden, omdat ze met Bathseba zonder spanning de proeven was door gekomen. Tamara had zeker haar eerste proef goed gereden, maar helaas vielen de punten tegen. Al met al weer een heerlijk druk weekend aan Stal Dijkgrachthoeve.

Zondag 9-10-2011

Laatste wedstrijd met B&R Zocraat in de M1:

Vanmorgen om 10.30 uur vertrokken met B&R Zocraat in de trailer en vriendin/groom Laura naast me. Er stond vandaag een dressuur wedstrijd in de M1 op het programma in Assendelft. Ik was al 2 jaar niet meer op deze lokatie geweest en was erg verrast toen bleek dat ze inmiddels over 3 binnen rijbanen beschikken. Heerlijk luxe dus. Zocraat was erg braaf. We hebben niet echt spectaculaire proeven neergezet, maar mochten toch een 1e en 2e prijs in ontvangst nemen, die goed waren voor 190 en 180 punten. Dus volgende keer M2

Donderdag 06-10-2011

Vanavond om 19.30 uur op Nederland 1,  de eerste aflevering van de nieuwe serie 'politie te paard'.

Woensdag 05-10-2011

Aanvang van de door mijzelf gemaakte en ontworpen WEBSITE!!!

Nieuwe reacties

26.10 | 21:06

Hallo Ingrid, ik moet voor school stage lopen die ik wil doen bij de bereden politie. Weet u of dit mogelijk is? Weet u een e-mailadres die daar over gaat?

04.10 | 21:08

Hallo Ingrid u hebt een mooie site met de fjord vind ik het mooist omdat ik zelf een fjord heb daar ga ik volgend jaar een schriktraining mee doen waar ik sta.

10.06 | 15:31

Ook ik wil graag weten of er een open dag komt bij de beredenen in Amsterdam.

29.05 | 19:29

Je zal er wel gek van worden maar is er dit jaar ook nog een open dag van de beredenen? Alvast bedankt