NRPS, vader onbekend 1993

Lisanderal is een zwarte ruin van 1.61m:  CIC* eventing, M springen, M2 dressuur.

Ik heb hem  in 2001 gekocht. Hij was toen 8 jaar oud. Zijn ouders zijn onbekend. Ik heb hem kreupel gekocht voor toen 3000 gulden. Mijn hoefsmid en dierenarts geloofden dat er niets ernstigs mis was met dit paard. Tot op heden is dat ook gebleken, want hij is sinds die tijd na goed hoefbeslag e.d. geen dag meer kreupel geweest. Ik ben Lisander direct in de dressuur uit gaan brengen en binnen 3 jaar bracht ik hem uit in de M2 dressuur. Omdat ik graag instructeur wilde worden bij de bereden politie, waar ik inmiddels al als hoofdagent ruiter werkzaam was, besloot ik in mijn vrije tijd mijn instructeurs diploma’s te gaan halen. Dit zijn opleidingen van 4 verschillende niveau’s. Ik had echter nog nooit  aan een springwedstrijd mee gedaan, maar om aan de all-round  opleiding mee te doen moest je wel een sportklassering hebben. Dus ik ben daar direct mee aan de gang gegaan. Inmiddels is Lisanderal M springen (1.20m) geklasseerd. Door het politiewerk kwam ik in aanraking met de cross sport (inmiddels eventing genaamd). Ik besloot in 2004 mee te doen aan mijn 1e eventing wedstrijd in de B en werd direct Noord-Hollands kampioen met Lisanderal. Inmiddels is het 2008 en nog geen 4 jaar later heb ik hem  mijn 1e internationale eventing wedstrijd gereden in Varsseveld in de CIC* met een zeer goed resultaat en een 12e prijs (in totaal 67 deelnemers). Dit betekende ook onze 1e kwalificatie voor CIC** .

 

Inmiddels is Lisanderal eigendom van Marlous Eertink.

Beste resultaten:

Augustus 2004 eventing klasse B: Noord-Hollands Kampioen
Augustus 2007eventing klasse M: Noord-Hollands Kampioen

S
eptember 2008 eventing CIC* Varsseveld: 12e prijs en 1 kwalificatie voor de CIC**

Januari 2010 dressuur klasse B: Kring Kampioen met Ronald

Nieuwe reacties

26.10 | 21:06

Hallo Ingrid, ik moet voor school stage lopen die ik wil doen bij de bereden politie. Weet u of dit mogelijk is? Weet u een e-mailadres die daar over gaat?

04.10 | 21:08

Hallo Ingrid u hebt een mooie site met de fjord vind ik het mooist omdat ik zelf een fjord heb daar ga ik volgend jaar een schriktraining mee doen waar ik sta.

10.06 | 15:31

Ook ik wil graag weten of er een open dag komt bij de beredenen in Amsterdam.

29.05 | 19:29

Je zal er wel gek van worden maar is er dit jaar ook nog een open dag van de beredenen? Alvast bedankt